夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我c6係酒店做工, 所以食都慳埋, 淨係俾屋租和自己洗費。其實我覺得邊個地方都唔係最大問題,主要係睇個人性格, 我同c6結婚6年, 有一半時間都分開, 因為佢長期out town做工, 但我好相信佢既為人, 我又不是太擔心。

雖然澳門樓價貴左, 但都應該有d平租既, 你講個d5,6千, 可能係有電梯既樓, 我講個d係舊樓冇電梯。

原帖由 Maggie519 於 11-2-25 23:56 發表

妳C6 still係澳門做野呀?我估老公個新老闆會provide屋比佢住,因為呢個係張合約條件之一,另外我最近問過人,而家澳門租貴左好多,應該最平都5,6千,無妳講甘平LU ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我老公係澳門做左8年幾啦...
因為結婚生仔..佢想比好d既生活我而過去工作既..
生仔仔前我地都係分開2地...到仔仔滿月...我地覺得有小朋友..要有正常family..所以我同仔仔就搬左過澳門同老公一齊住...上年仔仔7歲...我同仔仔就搬左返黎hk..因為係hk讀小學好d嘛...老公一個係澳門工作囉..
不過我老公份工一係好忙..一係好閒..初初話一個week係hk一個week係澳門...但係有時忙起上黎就成大半個月係澳門..返黎hk 1,2日又要走...又有時好得閒..係hk stay 2個week都得
我又覺得冇乜問題...睇你對老公有冇信心囉...其實我係澳門住咁耐..都識得好多hk媽咪,老公去澳門工作..有d跟埋一齊...有d淨係老公過澳門...媽咪同小朋友stay係hk..
我眼見既...好多都真係好爸爸好老公...一直都冇問題...當然..都見有d因為咁而分開架啦..
但係我覺得..如果真係有問題...老婆既態度係好緊要..

首頁

尾頁

跳至