想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請大家俾少少意見我呀~~
我有多囊, 係好嚴重下, 食2粒排卵藥都無反應,而家食緊3粒+ 糖尿藥,我估唔得多。
c6 丁丁唔係好active, 我地預好晒$$ 一心2個月後做ivf, 西醫就覺得我太心急, 可以試多幾個月, 因為我仲young (其實都唔係18, 22), 我去睇中醫,佢話我個病要長時間先攪點, 叫我唔好ivf 住, 因為唔醫好我個病ivf 成功左都好易趺, 我自己好心急, 好想快0的做媽媽.....我做唔做ivf好呀?

民房

因為IVF後都有機會小產
所以如果有多餘錢咪試下IVF

大宅

我又驚驚地, ivf 傷身嗎? 我既$ 係每月2公婆一人$4000 咁儲, 係辛苦$$ 黎家......

原帖由 jeden12352 於 11-2-24 15:29 發表
因為IVF後都有機會小產
所以如果有多餘錢咪試下IVF

複式洋房

你好呀!我係過來人 我都做左兩次ivf先成功! ivf 唔會傷身嘅!! 唔洗太擔心 反而平時生活有規律 保持身心健康就最緊要啦 真的努力在嘗試 你要有充足心理準備呀! 其實除左ivf 你都問吓醫生可唔可以試iui先 因為平啲 若果你不是高齡人士 ivf嘅成功率會高好多 啲egg都靚啲 有勇氣去嘗試ivf已經好叻 因為過程身心都有不小壓力(有老公必定好啲) 最終都係要自己承擔 為預備做個好媽媽作備課 預祝成功

原帖由 Kelove 於 11-2-24 15:38 發表
我又驚驚地, ivf 傷身嗎? 我既$ 係每月2公婆一人$4000 咁儲, 係辛苦$$ 黎家......

大宅

多謝你既advice。
我就係想早0的做係因為醫生話young 既話chance大好多, 我都仲2字頭既(好尾), 知唔知chance有幾大....

我好驚青同易喊家....咁大個女未入過醫院住過, 未做過手術, 可能個天要我試下, 等我唔好咁驚青,唔係點做人媽媽.....我到都係死頂......

原帖由 TL090228 於 11-2-24 16:02 發表
你好呀!我係過來人 我都做左兩次ivf先成功! ivf 唔會傷身嘅!! 唔洗太擔心 反而平時生活有規律 保持身心健康就最緊要啦 真的努力在嘗試 你要有充足心理準備呀! 其實除左ivf 你都問吓醫生可唔可以試iui先 因為平啲 若 ...

大宅

如果係29,30,我係你有多如錢我會試試ivf羅!!
你攪得離可能幾個月後的事,再等下bingo,時間好快過又一年,而且ivf五係一定一次bingo家!
原帖由 Kelove 於 11-2-24 16:44 發表
多謝你既advice。
我就係想早0的做係因為醫生話young 既話chance大好多, 我都仲2字頭既(好尾), 知唔知chance有幾大....

我好驚青同易喊家....咁大個女未入過醫院住過, 未做過手術, 可能個天要我試下, 等我唔好咁驚 ...

首頁

尾頁

跳至