自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請教大家意見, 今日我同事介紹我用Skin 79 Diamond BB cream,

而家做緊promote 好似70幾蚊一支,

資料如下:
http://www.groupbuyer.com.hk/
請CLICK BB CREAM

請問大家有無用過呢? 又或者你地有無好介紹係0岩好油既皮膚用! 我之前試過好多隻BB cream喇...都幾舊水一支.最離譜千幾蚊一支都唔0岩我用!唔通我真係天生唔適合用BB Cream!!!!!..唉~~真係好煩..搵隻0岩自己既BB cream都咁難! 請大家比D意見咩牌子好用! 萬分感謝

禁止訪問

禁止訪問

Aveeno

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我係用緊Skin 79嘅Super Gold!都幾好用,雖然遮瑕度一般(我會另外加遮瑕膏),但係感覺質地薄,唔會覺得好焗!同埋我之前用過其他bb cream都好易出粒粒,呢個我試過連續用5日都無事~如果你屬於油性,粉紅裝嗰隻應該比較適合你!

我記得屈記有tester,你可以試過啱用先買呀!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我今日買左Kanebo 既Freshel Moistlift BB cream, 試左第一日, 目前感覺幾好. 唔太笠, 唔似一D BB CREAM咁灰白色, 都幾natural (bb cream+ loose powder)

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

朋友話UGBANG好!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 炸醬麵師奶 於 11-3-2 00:53 發表
我今日買左Kanebo 既Freshel Moistlift BB cream, 試左第一日, 目前感覺幾好. 唔太笠, 唔似一D BB CREAM咁灰白色, 都幾natural (bb cream+ loose powder)

May I know where I can buy this bb cream? Thanks!

水晶宮

環保接龍勳章

mioggi (purple) & Missha signature are quite good. tried Dr Jart Silver label before, not very good, looked 灰白.

大宅

我想訂. 但荃灣取貨. 我住港島呢邊要加30元

原帖由 ky0324 於 11-2-26 00:50 發表
想請教大家意見, 今日我同事介紹我用Skin 79 Diamond BB cream,

而家做緊promote 好似70幾蚊一支,

資料如下:
http://www.groupbuyer.com.hk/
請CLICK BB CREAM

請問大家有無用過呢? 又或者你地有無好介紹係0岩 ...

公爵府

我用左呢隻好耐, 真係好好好好用ga, 呢隻又叫做w cream, 你去銅鑼灣好大間果間屈臣市有kanebo counter有得賣, 仲唔貴, 搽完再搽碎粉已經好靚

我今日買左Kanebo 既Freshel Moistlift BB
cream, 試左第一日, 目前感覺幾好. 唔太笠, 唔似一D BB
CREAM咁灰白色, 都幾natural (bb
cream+ loose powder)

原帖由 991129 於 11-3-2 09:23 發表

May I know where I can buy this bb cream? Thanks!

大宅

DOUBLE 咗

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都團購0左~~:lol

大宅

How much?

公爵府

Kanebo Freshel Moistlift w cream $99, 要試就試大牌子野, made in japan的, 去yahoo blog search下好多資料

子爵府

好媽媽勳章

I'm using the new one- Clinique BB cream, not too dry, not sticky, very good :))

大宅

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

除了要選用岩自己的bb cream, 最好塗bb cream 後再加薄碎粉, 會自然好多, 唔會油光面.

大宅

畀面勳章

Skin79 Hot Pink BB Cream粉紅裝BB霜 SPF25 PA++ (40g) <<有用過~不過好白用左之後~

E家用緊DR.胡
http://www.drwu.com/chinese/02_products/products_detail_1.php?fid=17&pid=153

大宅

之前用過 Missha 覺得ok

但後來見news話bb cream 其實係好厚身遮暇膏

轉返foundation lu
醉心於 - 蝶古巴特拼貼 、黏土、 等 手工藝

decoupage 是一種活用專用紙及餐巾剪裁技法,
拼貼出既復古又新潮的傢具、雜貨,
把一切平平無奇的事物改裝。

有興趣可以大家一起分享~~ ^^

伯爵府

我就用緊ZINO既bb cream,算係易推開到d cream,但用時就會多少少..我覺得就唔錯,因為之前試過幾隻,用左一段時間到就會出好多面油,但用依隻就唔會..由早到晚都係差唔多,d色又幾自然..d 朋友都睇唔出我有搽野,仲話我皮膚靚~
大b駿逸細b駿晞

首頁

尾頁

跳至