懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

各位你哋有冇諗過入產房嘅時候戴con or 眼鏡

呀?不過我覺得兩樣都冇乜所謂,最緊要就係俾我

戴,否則入到去"矇查查"咁好冇安全感呀~~

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

戴con就唔知, 不過, 眼鏡就一定要除(上左產床之後), 到你生完, 咁姑娘就會比你戴番眼鏡睇下個BB.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

2樣都唔可以,如果你忽然要開刀,咁你做手術會麻醉瞓着,瞓幾個鐘之後對CON可能會乾到除唔到.可以帶眼鏡入去,等生完BB之後叫姑娘比你帶番睇BB.

男爵府

月餅勳章

兩樣都唔得。不過可以你預先將眼鏡執到入產房行李.....
理論上你只是穿著醫院提供的袍入產房。
如果你是開刀,莫講con,之前姑娘會問你有冇帶耳環、手鍊/項鍊、本身有冇假牙,擦指甲油之類.....

原帖由 Esther_Lam 於 11-2-26 02:07 發表
各位你哋有冇諗過入產房嘅時候戴con or 眼鏡

呀?不過我覺得兩樣都冇乜所謂,最緊要就係俾我

戴,否則入到去"矇查查"咁好冇安全感呀~~

大宅

我戴住con 生…記憶中無人問過我任何眼睛嘅嘢…我仲要吊藥催生插尿喉…

無所謂呱?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我3年前響QE 生, 一直都係戴住眼鏡, 冇話唔俾. 而家改左例??

con 就自己都應該知最好唔好戴啦, 冇事梗係冇人理. 生十幾個鐘最後突然話開刀時, 邊個會醒起幫你除con 呀...

別墅

我上年11月生係威記都係帶住眼鏡生喎, 佢冇叫我除

男爵府

原帖由 Joeyi 於 26/2/2011 08:37 發表
我上年11月生係威記都係帶住眼鏡生喎, 佢冇叫我除

me2,我仲一路聞住笑氣,久唔久望吓鐘,睇吓我「暈」咗幾耐,幾時生得

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

CON就唔得,一定要除,因佢擔心萬一要緊急做手術時除唔切;但眼鏡應該得,我上年係PMH生果時都係帶住眼鏡生~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

眼鏡可以落產房,生得時就會有nurse同你除左佢,生完就會比番你戴睇bb

別墅

好媽媽勳章

NO

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我穿左少少水,下午4點幾起產房等.......等到半夜仲未陣痛,加上對眼帶左成日con (朝早7點帶),真係乾到死, 咁唯有迫住除左佢lo ....其實全程都冇人問我有冇帶con,冇人叫我除ga!!

不過除左con後就真係咩都睇唔清呀.. 連個鐘幾點都睇唔清呀, 生完好彩姑娘係比個bb 我攬住訓一陣先,咁先睇得清佢個樣.......生完後拿拿聲叫老公探病時記得拎返副眼鏡比我!!

起醫院夜晚時,我直頭唔敢除眼鏡呀, 因為怕bb 訓訓下會嘔奶, 又有掃唔到風又怕佢訓覺有危險, 所以成晚都係半訓半醒, 要帶住眼鏡訓呀~

別墅

我開刀兩樣都唔戴得,我都係蒙查查咁入產房,生完至戴番眼鏡見BB…順產就唔知!

大宅

我開刀全程可眼鏡!
[img]http://www.baby-gaga.com/]

首頁

尾頁

跳至