自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

恒生enjoy咭既CASH DOLLARS & ENJOY DOLLARS啲分系點得黎架?
有無媽咪可以幫手解答下,謝謝
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

男爵府

原帖由 Sallyb1a 於 11-3-9 11:05 發表
我上次係中銀信用卡換"$100元气現金券", 點知原來呢張現金券唔可以加埋"元气會員卡9折"一齊用架.

即係, 係元气食飯比錢時只可以減$100現金券, OR 減會員卡9折, 唔可以共同優惠. 大家有元气會員9折卡又想減元气現金 ...

好耐之前已知用元氣現金劵唔可以同時有會員優惠,所以唔會換佢.係會員就真係無咁抵.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我上次係中銀信用卡換"$100元气現金券", 點知原來呢張現金券唔可以加埋"元气會員卡9折"一齊用架.

即係, 係元气食飯比錢時只可以減$100現金券, OR 減會員卡9折, 唔可以共同優惠. 大家有元气會員9折卡又想減元气現金券, 記緊留意啦...

原帖由 AWma 於 11-3-8 17:04 發表
我就等緊5月份的元氣COUPON...

男爵府

之前7-11買嘢有20倍積分回贈,好開心兩期共有一百元ENJOY DOLLARS,昨日去元氣用左D $$,只用簽$24就走.HAPPY

子爵府

唔係呀... 其實$200已經有$2ENJOY $$, 咁即係$100已有$1用, 我一般會去元氣或美心時一次過用. 都幾好架喎.

原帖由 ##21# 於 11-3-8 23:43 發表
似乎enjoy dollars 無乜著數,只可去惠康、萬寧用。

大宅

似乎enjoy dollars 無乜著數,只可去惠康、萬寧用。

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

http://www.hangseng.com/cdr/html/chi/index.asp
見"每月精選", CLICK 入是但一間商店後就會見到整個清單.

伯爵府

原帖由 AWma 於 11-3-8 17:04 發表
5月份既野咁快知?請問邊度可以睇到?

伯爵府

原帖由 小花媽咪 於 11-3-8 17:07 發表
我等緊4月的海天堂券, 半價好SO.
點樣換法?要幾多分先得?謝謝

子爵府

DEL.

子爵府

我等緊4月的海天堂券, 半價好SO.

子爵府

原帖由 minamina 於 11-3-5 20:09 發表
有無人換左今個月精選Crabtree & Evelyn HKD100現金券,抵唔抵?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

去惠康, 可以用enjoy dollar and cash dollar (both) 當錢駛.

男爵府

有無人換左今個月精選Crabtree & Evelyn HKD100現金券,抵唔抵?

子爵府

cash dollar 我一般會上網換"每月精選", 當然換自己想換的禮卷之類, 但又唔好等到過期喎...

換完哂cash dollar, 我先會用enjoy dollar.. 因為如果先用enjoy dollar, 佢見有 cash dollar, 又會一次過幫你用埋, 咁就無得換 "每月精選" 架啦...

原帖由 cathy913 於 11-3-4 14:45 發表
原來我儲左
$90 enjoy dollar
over $500 cash dollar

請問cash dollar係咪可以當錢用??

伯爵府

原帖由 cathy913 於 11-3-4 14:45 發表
原來我儲左

好發啊

子爵府

可以抵過當錢使.
http://www.hangseng.com/cdr/html/chi/index.asp
原來我儲左

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原來我儲左

大宅

我咪講左係 "累積" 夠$200 就有lor
而且我係話如果只 "累積" 到$199.99都係無

仲有,恆生的獎賞係跨月結單的,唔係只計一個月結單日
即係今個月簽$100,下個月簽$100,都係有cash dollar 或enjoy dollar

原帖由 wcpcelia 於 11-2-26 22:07 發表
以毎月結單日期計算,唔係毎張簽賬都要$200以上的...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我通常儲到ENJOY $, 因為我只去惠康/萬寧/7-11/東海堂. 平時好少用呢張卡.

儲埋D$我會去東海堂買CAKE, 試過2次D$夠免費換CAKE.

首頁

尾頁

跳至