跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我女兒快3歲喇,我想在元朗找一些學跳舞的學校比女兒,如果可以平日1-5下午5點左右的時間上堂便更加好,有沒有媽媽有好介紹呀?
謝謝。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

http://www.angeldancehk.com/
原帖由 rainrain613 於 11-2-27 09:03 發表
我女兒快3歲喇,我想在元朗找一些學跳舞的學校比女兒,如果可以平日1-5下午5點左右的時間上堂便更加好,有沒有媽媽有好介紹呀?
謝謝。 ...

大宅

Hi rainrain613, 又見面喇.

你可以去嘉湖鄉村俱樂部. 但你有否朋友是會員可代你報? 我囡之前上過好鍾意又平宜. 個老師話喺元朗市有間主校, 但我唔知亦冇問喺邊. 叫'柏藝舞集'.

'小花仙'原本在我家附近, 最近搬咗去基達遠咗啲, 時間又唔啱, 所以暫時唔會去.

你想囡囡學咩舞呀? 中國舞定芭蕾舞? 我覺得這個年齡學芭蕾舞佢會鍾意啲.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 cwyoyo 於 11-2-27 16:20 發表

你可以去嘉湖鄉村俱樂部. 但你有否朋友是會員可代你報? 我囡之前上過好鍾意又平宜. 個老師話喺元朗市有間主校, 但我唔知亦冇問喺邊. 叫'柏藝舞集'.

'小花仙'原本在我家附近, 最近搬咗去 ...

原來是這樣, 謝謝你呀.
我見女兒有時在家又喜歡照鏡而且有時自己看看吓DVD時也在跳舞好像很喜歡呢. 想比女兒試吓去學跳舞,但又不知哪地方會收咁細的小朋友. 只是想女兒學吓跳舞,但沒想過跳什麼舞。
真的謝謝你呀.

複式洋房

我想問下小花仙..2歲半學得嘛?

大宅

你真客氣. 我只是想告知大家等大家多個參考. 之前因一時心高, 比呀囡去九龍SXX學, 貴之餘又學唔到啲嘜, 重攪到我一肚氣. 真的不想大家貼錢買爛受.

小花仙個網資料有兩歲班的. 但時間是星期三,3:00. 我囡要午睡, 時間不配合呢.

原帖由 rainrain613 於 11-2-27 21:44 發表

原來是這樣, 謝謝你呀.
我見女兒有時在家又喜歡照鏡而且有時自己看看吓DVD時也在跳舞好像很喜歡呢. 想比女兒試吓去學跳舞,但又不知哪地方會收咁細的小朋友. 只是想女兒學吓跳舞,但沒想過跳什麼舞。
真的謝謝你呀.: ...

男爵府

rainrain, 元朗大會堂同元朗劇院好似有親子班, 你可以去睇下.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Jezy 於 11-2-28 10:37 發表
rainrain, 元朗大會堂同元朗劇院好似有親子班, 你可以去睇下.

謝謝你.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

2歲半可以學芭蕾舞~~佢有個班係for2-3 yrs~~
原帖由 B0nnie 於 11-2-28 00:22 發表
我想問下小花仙..2歲半學得嘛?

別墅

畀面勳章

回覆 4# cwyoyo 的文章

Hi cwyoyo,

我都有考慮過你提及嘅S[][], 都估佢學費貴, 但可唔可以分享吓呢間有乜不快經歷???

另提及過"小花仙" 同 "柏藝舞集"兩者有乜特色?

謝謝

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cwyoyo 於 11-2-27 16:20 發表

'小花仙'原本在我家附近, 最近搬咗去 ...
我兩個囡囡都係柏藝學咖,雖然唔係大學校,不過就夠平,而且老師都好有耐性教d細細個既,我大囡由2歲開始上佢小苗班到而家上初班都好開心,妹妹而家就係果度上小苗班,都ok,

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

where is 柏藝???

原帖由 1985.com 於 11-3-1 16:57 發表
我兩個囡囡都係柏藝學咖,雖然唔係大學校,不過就夠平,而且老師都好有耐性教d細細個既,我大囡由2歲開始上佢小苗班到而家上初班都好開心,妹妹而家就係果度上小苗班,都ok, ...

大宅

Hi 1985.com, 我都想知柏藝的地址. 因嘉湖星期六開不成班, 我想去市中心睇下.

rainrain: 元朗大會堂親子班full 晒, 要排十幾個waiting.

蜜豆Mama: 我喺SxM的經歷你可以click我名入去主題頁睇下. 小花仙的特色我唔知,因未讀過. 而柏藝老師好用心, 有工具協助,小朋友會好喜歡. 唔似SxM 多數剩跳.

別墅

畀面勳章

回覆 1# cwyoyo 的文章

Hi cwyoyo ,

謝謝你嘅回覆, 真失禮 我撳咗入你主題, 但唔搵到S[]D 嘅討論, 麻煩可唔可以PM 我?

另外, 柏藝响天水圍定元朗市中心??? 我上網搵唔到呢間資料, 得荔枝角嗰間? 可唔可以PM 佢全名我參考?

萬分感激!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 1985.com 於 11-3-1 04:57 PM 發表
我兩個囡囡都係柏藝學咖,雖然唔係大學校,不過就夠平,而且老師都好有耐性教d細細個既,我大囡由2歲開始上佢小苗班到而家上初班都好開心,妹妹而家就係果度上小苗班,都ok, ...

我都想知道係邊到???
【WING】◤[幸福]慢慢接近﹏°我要永遠留不住它〤..╭ 》〃"'。你會為我去學慬 ︴珍惜嗎???↗°° ] || 對你真的.有期望]] ┌我!!!"不管一切**只要有樂怡❤已經心滿意足!!┐期待你快高長大=]

大宅

回覆 14# 蜜豆Mama 的文章

Hi 蜜豆,
我已pm 了你.

另'柏藝舞集' 正如我之前講, 我係喺嘉湖俱樂部學的, miss 話元朗市中心有,但我當時冇問佢地址. 遲些等我問下佢先知. 不如睇下有冇學緊的mami 比啲資料啦.

大宅

佳佳 + 小苗 + 大會堂 的芭蕾舞都不錯

芭蕾舞最出名是RAD 英國皇家芭蕾舞
我會留意是學RAD 課程....原著~ 原汁原味....hehe

別墅

畀面勳章

回覆 2# cwyoyo 的文章

謝謝 cwyoyo 嘅 回覆, 如果你知道 '柏藝舞集' 响元朗市中心地址, 可以 再 pm給我嗎? thanks

大宅

畀面勳章

[quote]原帖由 cwyoyo 於 11-3-2 20:10 發表
Hi 1985.com, 我都想知柏藝的地址. 因嘉湖星期六開不成班, 我想去市中心睇下.

嘉湖星期六幾多個先開班呀?我都想報喎!

大宅

蜜豆Mama: 如我知地址, 再pm你啦.

Kimmy媽媽: 我報嘉湖時, 佢話連我囡囡暫得4 人, 我諗大約六人才開班. 星期四就開成咗, 因我星期四有事做, 不能同囡囡去, 所以冇報星期四嗰班. 不過佢地每兩個月出一期時間表, 你可以去攞本章程睇下, 重有其他嘢學的. 我已填了表, 現等夠人就通知我開班的.

首頁

尾頁

跳至