跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

一D都唔落後啦~
你睇下第一城大埔,上水D樓咩價,你就會覺得呢邊啱價~

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

觀澖雅軒 1400' 1千萬成交左???SunShineCity 830' $5.3M???
其實呢5年(06年到e家),ma on shan已經升左接近50%.....
原帖由 joeymos 於 11-3-3 09:47 發表
Ma On Shan catches up the market. SunShineCity 830' $5.3M. 觀澖雅軒 1400' 1千萬成交左! CRAZY!!!!

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

馬鐵起左好耐啦~無記錯係01年左右既,關咩事丫,
你都知同一城唔係爭好多,咪即係啱價LAW~
你地留意下啦,一定係一城升左馬鞍山先會開始升,
一城跌先馬鞍山先會跌~
原帖由 pineapple0983 於 11-3-3 15:34 發表

其實係因為馬鐵.........
查番,原來同一城都唔係爭好多咋。

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

翠擁都真係幾好住,有好風空氣又好~!!
原帖由 遙遙爸爸 於 11-3-3 15:48 發表
馬鞍山規劃真係幾好, 成個市中心一個街錶泊車位都無, 推晒所有車入停車場, 條街乾乾淨淨, 大部份時間交通都唔會塞. 我98年開始住左幾年, 跟住搬左出大圍, 前幾年又返馬鞍山住, 前前後後都6-7年. 自從有馬鐵同埋馬 ...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

2001年2月12日開始施工
原帖由 pineapple0983 於 11-3-3 19:08 發表

唔係掛,2001年?
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A6%AC%E9%9E%8D%E5%B1%B1%E9%90%B5%E8%B7%AF
爭左幾年喎!

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

翠擁如果唔漏水就真係PERFECT~
我至LIKE個會所同村巴,
仲有室內泳池,如果恆溫就仲正!!
呢度向山大部分都風水好好GA~
原帖由 遙遙爸爸 於 11-3-3 21:59 發表
有時向山呢邊好風得滯, 半夜D風嘈到要關窗先訓到....

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

至正係唔洗$$$~
原帖由 遙遙爸爸 於 11-3-3 22:57 發表
入左伙成11年仲周圍整緊漏水, 唔漏水單位萬中無一. 我自己整過兩次, 雖然話發展商比錢, 但係又要等撘棚又要等維修又要等砌磚又要等試水.... 以前住新港城恆基樓乜事都無, 話過以後唔買長實樓. 翠擁升幅無平均咁高 ...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

因為佢地都係李+城,海澄軒只係服務式住宅,唔算係屋苑!!~
原帖由 kelvlam 於 11-3-3 23:39 發表
翠擁 + 聽濤 + 海澄軒 all have shuttle to Plaza Hollywood =P

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我係呢區做咁耐都好少聽話聽濤漏水,
反而雅典居有一期就真係好多,係手工架問題,發展商都攪返掂晒,講漏水翠擁真係好恐怖,裡裡外外都漏水,我見過一間入面爆咸水,外牆又入水,仲要係鎖匙盤,業主唔肯整,全屋地板谷起晒,d牆又難,間屋又臭..好似鬼屋咁~

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

隔音差,係lift口已聽到邊戶有人講緊野,睇緊電視,個細房細到放唔到床,放左就關唔到門......
個廚房.....同一問題

原帖由 huisylvia 於 11-3-11 16:37 發表
我由佢起好住到而家(迎濤灣),唔覺佢用料好差喎,d經紀都話呢棟樓係黃生失蹤之後起,用料無以前咁差,而且都好靜,行去市中心5分鐘,至於間格,係無好似人地咁四正,但勝在廳大,6百幾呎兩房單位,個廳大過其他屋盤9百呎三房d ...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唔係日本呢件事,我覺得香港人都唔係好知核有幾嚴重,你睇搶鹽就知啦做,咁多年都無人問過核電廠近唔近,又關咩事唔怪得知啦??
原帖由 pineapple0983 於 11-3-19 11:32 發表
琴晚睇電視,話馬鞍山係咁多個區中比較近大亞灣核電廠既區........
唔怪得之啦。

首頁

尾頁

跳至