時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

不管有幾多不滿 , 有幾強理據, 都唔應該使用暴力。無論是否有傷及特首, 這行為已屬大錯特錯。希望大家(特別是某些政黨)能克制地表達自己的訴求, 不要讓個人的衝動行為 , 來破壞香港的社會跌序。希望在3/6 或未來的所有示威遊行, 大家能把以往安全有序的精神拿出來 , 去完成活動。現今香港生活困難 , 我們更加需要一個安全而有跌序的社會。

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我都唔鐘意暴力..我覺得暴力係唔文明, 暴力解決唔到問題..只會令自己更蒙羞....
希望大家文明一點吧..

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我同意呀...
大家都講道理啫,郁手真係唔啱架...

男爵府

大廚勳章

我唔接受呢d野蠻既行為

男爵府

好媽媽勳章

唔鐘意暴力...唔鐘意暴力...唔鐘意暴力...

子爵府

Agree... no violence.

Give you a push.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

解除唔到問題不特止, 仲令香港人蒙羞, 真係不知所謂
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

為你們的下一代,請不要支持暴力行為!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

大宅

如果無人挑釁,係唔會有呢d事發生嘅。

呀Junk呢個無威嚴嘅中學生,有無諗過自己"難持其疚",有無勇敢面對羣眾,呢件事自己有無"共同過失(contributory negligence"?

我係段片只見佢係度大搖大擺咁行扮親民,事發后坐係度'音音'笑,請問這是不是"挑釁"?

有d人係要為自己嘅行為負責嘅。

王國長老

王國長老

不要行為暴力,不要言語暴力。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Giant 於 11-3-2 08:43 發表
解除唔到問題不特止, 仲令香港人蒙羞, 真係不知所謂

同意到極,一睇班後生仔就知比人利用,有哂計劃!!!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

呢一刻冷靜就係咁講,

香港再係咁落去暴動都似....

王國長老

王國長老

唔笑會被寫成黑口黑面,禮貌式微笑亦可被寫成陰陰嘴笑,看不順眼一個人,現實係佢點做都一定錯。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

垃圾局果幾個都唔係後生仔喇,
唔該佢地最盡只係罵人,唔好出手.
不要行為暴力.

又唔該政府唔好迫到d市民有暴力行為.
我地都唔想跟隨埃及,利比亞,阿曼既市民......

侯爵府

Me too, 最討厭D爛仔行為.

原帖由 funlaw 於 11-3-2 08:28 發表
我唔接受呢d野蠻既行為

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Crystal_C 於 11-3-2 08:47 發表
如果無人挑釁,係唔會有呢d事發生嘅。

呀Junk呢個無威嚴嘅中學生,有無諗過自己"難持其疚",有無勇敢面對羣眾,呢件事自己有無"共同過失(contributory negligence"?

我係段片只見佢係度大搖大擺咁行扮親民,事發后坐係 ...

其實我唔係好明, 咁你覺得曾特首當時應該比咩反應先為之啱呢?!

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

就算又幾唔arm, 都唔應該用暴力!! 咁樣會教壞下一代

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 edea 於 11-3-2 08:47 發表
不要行為暴力,不要言語暴力。

餅主改左個 BB 人頭像好得意,但之前開心打南開雙手較喜歡!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

果班人只係識叫囂, 其實日日咁被駡. 咩人都無心機做呢份工啦! 如果香港真係只靠社X連呢班人...真係淪陷都似!

隻隻好似癲狗咁. 次次開會只係樹吠. 係樹擲野. 毫無建樹. 浪費納稅人既錢比佢地係樹搞事. 成個風氣仲衰過那時既台灣. 個時我仲笑人台灣咁無文化. 次次開會都開片. 估唔到香港會退步到咁既地步!

請大家救救小香港啦~ 唔好再唸人地欠你D咩~ 唸吓點樣可以令大家有飯開先啦~

首頁

尾頁

跳至