自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

星島日報 : 2011-03-03 (星期四) 6:03 AM
(綜合報道)
(星島日報報道)諸葛梓岐(Marie)前晚在iBLUES時裝騷上公布將於年底下嫁Neway二太子薛嘉麟。對於即將成為陳法拉的真正妯娌?Marie表示不欲回應,但當被追問是否早已與男方在美國旅行時順道註冊結婚?Marie即語帶相關地道:「我不會秘密結婚,我是很誠實的。」

文:Jazz Chow 圖:莫慶輝

諸葛梓岐坦言未確定正式婚期,而她的工作則排到11月,因此她很希望在12月成事。

求婚很浪漫

談到男友的求婚經過及如何籌備婚禮,Marie半帶神秘地說:「我覺得他(薛嘉麟)會怕醜,所以求婚過程要保守秘密,男孩子要型吧!(他有否跪地求婚?)總之很開心、很浪漫啦!(會籌備一個盛大的婚禮嗎?)看他如何安排。(嫁雞隨雞嗎?)可以這樣說。」

問到雙方家長是否已同意此事?Marie說:「我與媽媽已有共識,她亦很喜歡我男友。(未來奶奶呢?)我們相處得很開心,經常會一起吃飯傾偈,我很鍾意她,她也很鍾意我。(她鍾意你多過陳法拉?)不回應。」

否認已註冊

對於早前有傳陳法拉與薛嘉麟兄長薛世恒早年已在美國秘密註冊結婚卻隱瞞夫妻身分,追問Marie即將真真正正與法拉成為妯娌的感受?她稱:「不回應!(你們經常見面嗎?)大家很忙。(找法拉當姊妹或伴娘嗎?)要看安排。(怎形容你們的關係?)正常。(她知道你要結婚嗎?)問她吧!(過年時她有無派利是給你?)過年時我沒見過她。」

至於早前Marie曾與薛嘉麟赴美國旅行,問到男方是否在當時求婚?Marie不置可否,只謂:「我們是去美國玩。(已在當地註冊?)沒有,我不會秘密結婚的,我很誠實。」

談到富商李澤楷與梁洛施分手,令女方嫁入豪門夢碎,問Marie對嫁入豪門會否感到壓力?她說:「擁有愛情的心很重要,兩人的結合一定要達到共識,總之天時、地利與人和都重要。」

此外,記者至截稿前仍未獲得法拉關於此事的回應。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔睇內文, 見倒佢個名已經好乞我憎, 我淨係知道, 佢嫁得出就偷笑啦, 仲唔收爹. 想質佢食屎.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Kc01_k:hahahaha

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

呢個女人太多口 成日抬高自己踩底人地
講嘢唔經大腦
唔難明白點解法拉咁唔妥佢

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個人都覺得佢比較中意講是非...印象真係麻麻地...

大宅

好媽媽勳章

豬腳指皮

覺得個男仔幾無 taste

侯爵府

我都唔鍾意呢位諸葛小姐, 成日高調地講佢拍拖嘅事, 不過唔係咁, 佢都無乜見報機會. 相比之下, 我個人鍾意法拉多D.

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

兩個女人都無好感:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章

我信陳法拉已嫁人, 但死口唔認, 有D人註左冊但未擺酒做入門儀式, 都話自己未嫁.

這個諸葛小姐唔係好野黎, 搞風搞雨, 食肚飯等屎痾, 未來奶奶有排煩.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢位公主病終於嫁得出喇,
我對佢冇咩好感

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 kc_01k 於 11-3-3 08:57 發表
我唔睇內文, 見倒佢個名已經好乞我憎, 我淨係知道, 佢嫁得出就偷笑啦, 仲唔收爹. 想質佢食屎.

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 kc_01k 於 11-3-3 08:57 發表

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我都唔like, 一d都唔靚.

大宅

原帖由 CFaHB 於 11-3-3 09:04 發表
豬腳指皮

覺得個男仔幾無 taste

豬腳指皮!!!

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

以上各位姊妹...句句都講得好精湛 好啱聽 , 我都唔使出聲

唔鍾意佢呀

雲母殿

好同意你的講法...
原帖由 jaycee_mami 於 11-3-3 09:14 發表
我信陳法拉已嫁人, 但死口唔認, 有D人註左冊但未擺酒做入門儀式, 都話自己未嫁.

這個諸葛小姐唔係好野黎, 搞風搞雨, 食肚飯等屎痾, 未來奶奶有排煩. ...

複式洋房

陳法拉起碼唔會攪咁多事非出黎呀, 人地唔公開又關佢x事咩? 咩野都拉埋人地黎講..
豬腳指皮..好乞人憎。

水晶宮

感覺呢位小姐好多口 好中意講是非 
真係好煩………

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 EVA222 於 11-3-3 09:55 發表
淨係諗到:家門不幸.

agree, 他們真有褔!!! 有件好野入門!! 功德無量!!

首頁

尾頁

跳至