時政擂台

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我屋企隻貓居港十六年,睇怕都會係香港永久居民,我又水唔水幫企爭取呢$6000蚊,呢呵?

別墅

原帖由 tsung 於 11-3-4 17:10 發表
我屋企隻貓居港十六年,睇怕都會係香港永久居民,我又水唔水幫企爭取呢$6000蚊,呢呵?

如果班蝗虫都可以爭取成功, 我諗都應該要 !

起碼隻貓都仲有用過班蝗虫, 你比嘢佢食都仲識嗲吓你, 氹吓你開心, 分分鐘仲識捉老鼠曱甴, 有貢獻過班蝗虫多多聲吖!

真係比隻貓仲抵過比班蝗虫 !

子爵府

如果俾埋呢D★(一星),咁即歧視我地★★★(三星),點解永久同非永久居民福利一樣,我地都去平機會呀
委員會熱線 2511-8211 或電郵 [email protected]

http://www.eoc.org.hk/eoc/GraphicsFolder/default.aspx

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 pinkstore 於 11-3-4 17:17 發表
如果俾埋呢D★(一星),咁即歧視我地★★★(三星),點解永久同非永久居民福利一樣,我地都去平機會呀
委員會熱線 2511-8211 或電郵 [email protected]

http://www.eoc.org.hk/eoc/GraphicsFolder/default.asp ...

好,順手投訴埋
歧視在港出世男生沒有土地分配資格

子爵府

原帖由 揚莉煒媽咪 於 11-3-4 17:21 發表

好,順手投訴埋

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 揚莉煒媽咪 於 11-3-4 17:21 發表

好,順手投訴埋

咁女生都要有土地分配資格呀!!! 你唔可以歧視女生o架!!!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 blink_blink 於 11-3-4 17:32 發表

咁女生都要有土地分配資格呀!!! 你唔可以歧視女生o架!!!

逐樣黎啦,搞完男生再搞女生
到時身為香港人o既我應該感到自豪

子爵府

原帖由 miffy 於 11-3-4 16:30 發表
痴膠花~~

佢地攞綜緩/住公屋唔洗交租/書薄費唔洗錢, 夠無我份, 我又去平機會投資??

我就黎去平機會投訴點解我要納稅貼呢班big 6就真。

(我就黎去平機會投訴點解我要納稅貼呢班big 6就真。)
十卜 ! 一齊去 !

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 揚莉煒媽咪 於 11-3-4 17:33 發表

逐樣黎啦,搞完男生再搞女生
到時身為香港人o既我應該感到自豪

到時我要起間係石澳道,同超人做鄰居!!! 政府唔可以唔比我起o架,我告佢地歧視我o架!!!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

說得好,去平機會投訴點解要納稅人貼錢給他們去享受,他們點解唔做野就有政府納稅人的錢給他和好快上樓,而政府點解歧視我們要我們做野但沒有福利又不可快些樓。
原帖由 carly.c 於 4/3/2011 17:40 發表

(我就黎去平機會投訴點解我要納稅貼呢班big 6就真。)
十卜 ! 一齊去 !

別墅

原帖由 RuiRui 於 11-3-4 16:06 發表
平 機 會 主 席 林 煥 光 表 示 , 近 日 接 獲 不 少 新 移 民 查 詢 有 關 預 算 案 派 發 6 千 元 的 做 法 。 查 詢 人 士 表 示 , 初 步 得 悉 未 能 受 惠 , 希 望 了 解 當 中 安 排 , 是 否 存 在 歧 視 。 林 ...

噤都有???

子爵府

原帖由 babykiss 於 11-3-4 17:05 發表
我哋要去平機會先啱呀!!!

1) 香港政府歧視我有份工, 唔肯比香港福利比我 !

2) 香港政府歧視我係香港土生土長, 要我百般申請批核都仲要排長龍都唔肯即時比公屋我 !

3) 點解綜緩有雙糧, 我無雙糧仲要 ot 無時間陪小 ...

侯爵府

可唔可以爆粗

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 rabbit75 於 11-3-4 16:48 發表
若要平等?先必揾工…若已揾工,努力返工…自食其力,一定成功(到時你就唔志在果幾千銀撗財)仲有!知足常樂!一定成功!!

加多句得唔得呀?

若果唔搵工, 必須自宮!

禁止發言

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

依d咁既大6人真係正pk~~~~貢獻唔多,仲要呀吱呀左~~~

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

http://www.eoc.org.hk/eoc/GraphicsFolder/contactus.aspx
我們都可SENDE-MAIL寫信或直接留言去平機會對我們香港小朋友不公平。

他們又找平機會又找民主黨幫他們,他們最得閒搞搞震,他們去平機會,我們都可以去平機會投訴點解要納稅人貼錢給他們去享受,他們點解唔做野就有政府納稅人的錢給他和好快上樓,而政府點解歧視我們要我們做野但沒有福利又不可快些樓。同平機會講如果連呢班大食懶都收$6000, 我強烈要求小朋友都要有!!就算公平。 話晒小朋友都應該會係社會的未來棟樑

禁止發言

子爵府

原帖由 babykiss 於 11-3-4 17:05 發表
我哋要去平機會先啱呀!!!

1) 香港政府歧視我有份工, 唔肯比香港福利比我 !

2) 香港政府歧視我係香港土生土長, 要我百般申請批核都仲要排長龍都唔肯即時比公屋我 !

3) 點解綜緩有雙糧, 我無雙糧仲要 ot 無時間陪小 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

當然,因為佢地代表商界(即係有錢佬)

原帖由 HY2007 於 11-3-4 18:28 發表
自由黨幫納稅人架,搵佢地啦!

首頁

尾頁

跳至