嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想帶bb去醫濕疹,試過共振療法既媽咪,你哋覺得點樣﹖係咪真係可以醫治到濕疹架﹖

複式洋房

回覆 1# 華太太 的文章

我都想去,BB濕疹好勁呀
但系又好似唔系好放心,希望試過 Bioresonance Therapy既媽咪入黎傾吓啦 多謝

子爵府

我都想知, 我現在睇順勢療法 , 剛睇 2 星期, 還沒有咩進展 , 但我都會堅持睇一排 (不過都幾金的) , 照現在所睇 ,醫師都是開一些保健的野給我 , 例如 亞麻仔油 , 膠性銀,
12X , CAMU CAMU . 都希望可以改善到體質 .

原帖由 minidandan123 於 11-3-6 17:59 發表
我都想去,BB濕疹好勁呀
但系又好似唔系好放心,希望試過 Bioresonance Therapy既媽咪入黎傾吓啦 多謝

複式洋房

回覆 1# yan02 的文章

我約咗Bioresonance Therapy
但系我覺得好奇怪,好似傳銷,電話都好似唔系公司架,好驚呀
有無人試過Bioresonance Therapy,話我知呀,我BB濕疹越來越嚴重啦,邊個可以幫嚇我呀

複式洋房

回覆 1# minidandan123 的文章

minidandan 又見到你,哈。
等我copy返我之前post 的…bioresonance....

大約咁既,佢有百幾二百種敏感原、重金屬樣本,佢續個樣本放入部機度,然後續個樣本用一支連住部機既「筆」,探佢腳上既穴位。如果佢對果樣物質有敏感反應,有blockage (其實我唔知咩叫blockage, 醫師解釋過但唔記得),部機會出現一些讀數。部機係用人體穴位探人體對該種物質發出的「波場」。例如測到牛奶咁,由於佢對牛奶有敏感反應,當部機輸入牛奶的frequence, 佢身體會發出一種不同的frequence. 但如果一個人不對牛奶敏感,則不會發出這種波場。
佢當然冇測哂百幾二百種樣本啦,只係試左幾十種common既。
知道佢對咩有反應,部機就會分析佢對該樣本反應而發出的波場而輸入一套相反的波場(base on 電針灸原理),令佢身體接受並記憶該波場,身體以後不會再對該物質有「變態」反應。呢d係治療師解釋的,大約係咁,但不要引用我每一句,可能會記錯或者我領會錯。

大宅

minidandan,

你下星期是否去旺角富時中心(延康自然療法中心),我打咗電話去做waiting list.

大宅

回覆 6# 華太太 的文章

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7006061600284

睇完有d擔心又係唔work....

伯爵府

好媽媽勳章

我老公就係上維基網睇左 Bioresonance Therapy 的資料, 叫我好信喎。

iwff

原帖由 Maykhera 於 11-3-14 19:29 發表
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7006061600284

睇完有d擔心又係唔work....

複式洋房

回覆 3# 華太太 的文章

我到宜家都唔知去唔去呀,好困擾呀
我BB看開個醫生話我知,呢D騙女人錢,叫我無信呢D嘢wo...話呢D機系好耐之前無人要,都唔知系真定系假?

複式洋房

所以我都冇同我個醫生提起,佢一定講相反說話。
我老公最初又唔支持我。呢d係屬於另類治療,唔入主流。但我點都想搏一搏囉。知道唔係一定成功,又好講個別case.
唔係hard sell, 但我個女係「暫時」好左9成8。有眼睇,親友都話佢唔同左。
如果你唔平安就唔好去啦,等多d媽咪做完feedback再算囉。都幾貴。

原帖由 minidandan123 於 11-3-15 02:51 發表
我到宜家都唔知去唔去呀,好困擾呀
我BB看開個醫生話我知,呢D騙女人錢,叫我無信呢D嘢wo...話呢D機系好耐之前無人要,都唔知系真定系假?

民房

我有帶我個仔去旺角咯間centre,因為自閉症的問題。都有三個多月了。我來講幾句啦。
我個仔0既轉變連同學仔0既媽咪都睇得出來﹐都來問我最近做過什麼訓練。我講沒有加什麼訓練﹐只是加了一個生物共振療程﹐其他的言語認知訓練同大家一樣﹐照舊。
講多一點點﹐因為我今年過年是最滿足0既﹐D親戚都話我仔成個人吾同晒﹐坐定左好多﹐同D親戚0既互動多左好多﹐D皮膚無晒濕疹﹐不再黃白﹐宜家真系成個蘋果0甘﹐白裡透紅﹐搞到大家都忍不住要捏下佢﹐連最麻煩0既奶奶都贊不絕口。皮膚個樣真系我0既意外收穫。
在我仔0既情況來說﹐我就好感恩比我搵到昵間Centre。無可能系其他訓練令到D濕疹無左0架﹐最近我只加做左生物共振﹐所以我就知道昵樣野幫到我個仔好多﹐包括皮膚靚晒。

複式洋房

本來想上來分享但見到有人對0尼個生物療法有這疑和。我以前都在另一個post分享過。不如你們睇下啦。
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... age%3D10&page=2

洋房

重複左。

洋房

好耐無上來。原來大家有咁多疑問﹖我在另一個post答0左。由於時間關系 ( 姐姐走左路 )﹐我就copy過來。我覺得呢度適合些 ﹕

“之前catmom都有講過不是一部機一驗就驗得出。要逐樣測。如果唔系我個仔第一次都無須坐個幾鐘啦。就似你所講﹐好多另類療法是很難解釋的。我個仔的確皮膚靚左好多。
你地未去就唔知。其實內地有好多間醫院用緊。治療師給我睇左些報導。不是你們想象中的莫明議器。醫學的東西我們又知道幾多﹖又唔洗打針吃藥。如果可以幫到小朋友﹐試下起碼對得住他啊。

不過你有沒有睇信報﹖早幾個月都有個醫生講生物共振療法。他都認為這是對濕疹很有效的治療。最衰我唔記得份野擺左邊度。又忙到死。如果唔系就可以同大家分享下。等我搵下先”。

加多句﹐ 你地如果有睇dodomommy分享的link就不難發覺原來好多其他國家都有咖。咁假點騙到咁多人啊﹖治療講效果咖。

洋房

sorry...重複左。

洋房

洋房

洋房

洋房

禁止訪問

首頁