論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個agent話3月1日印尼嗰邊改申請工人程序, 首先要印尼批咗文件, 先至到香港呢邊搞申請. 有無人知真定假?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 hehamom 於 11-3-6 16:50 發表
我個agent話3月1日印尼嗰邊改申請工人程序, 首先要印尼批咗文件, 先至到香港呢邊搞申請. 有無人知真定假?

我工人話係啵 !

大宅

多謝解答. 因為真係無聽人講過...以為agent唔老實.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係唔講都唔知喎...

子爵府

o下? 咁要攪幾耐先有工人?

大宅

耐過之前少少喎, 但佢講得唔清唔楚, 佢今日星期日又忙又多電話, 所以我睇下大家知唔知係味真囉!

洋房

係2月尾開始ge,

1.要body check佐先可以入領事館做合約

2.同埋因為太多工人周圍係香港揾工,今個月起工人唔俾轉agent,除非對岸印尼公司認投同意佢轉會,所以做合約會遲佐至小三幾日

例如個工人係荃灣簽個老闆住將軍澳咁話,你請佢要荃灣間agent 對岸的印尼公司認投佢,俾佢轉會你先至可以係第二間香港agent簽佢,因為唔同香港公司對頭間印尼agent 係唔同的,香港有250間公司有直接聯系對岸印尼公司, 但係依250間印尼公司係完全唔同, 所以根本上工人無得轉會,流動性小佐好多

大宅

原帖由 digital22hkhk 於 11-3-7 03:34 發表
係2月尾開始ge,

1.要body check佐先可以入領事館做合約

2.同埋因為太多工人周圍係香港揾工,今個月起工人唔俾轉agent,除非對岸印尼公司認投同意佢轉會,所以做合約會遲佐至小三幾日

例如個工人係荃灣簽個老闆住將 ...

我舊年十月同工人續約時, 新個間agent已經同我講係咁做啦

大宅

oooothank you.

首頁

尾頁

跳至