跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

ObabyL / 03APR / ??? / 浸會 / 順產 / 仔 / ??

別墅

媽媽 / edd / 日期 / 醫院 /方式 / or /重量
大卷草子 / 9/4 / 5/3 / 澳門山頂 / / / 5lbs7
j.wong/ 6/4 / 11/3 / 荃灣港安 / / / 5lbs7

ObabyL,你係生左未?

ObabyL / 03APR / ??? / 浸會/ /
/ ??

大宅

j.wong, congrats!!! used only 5 hrs to give birth sounds great ^^

複式洋房

原帖由 j.wong 於 11-3-13 21:44 發表
多謝咁多位,今次係第二胎,我係半夜12:00穿水,之後就即刻入院,因為第一胎都係穿水,等到4:00就開始陣痛,當時姑娘話已經開左3度,跟住就越來越痛,好快5:30就生左啦,都算快同順利,其實我都覺得BB會早出世,因為35week時個 ...

我係第一胎,請問"個肚好硬就係就出世的徵兆"??我34week成日都係咁,會唔會差唔多生??

男爵府

畀面勳章

媽媽 / edd / 日期 / 醫院 /方式 / or /重量

大卷草子 / 9/4 / 5/3 / 澳門山頂 / / / 5lbs7
j.wong/ 6/4 / 11/3 / 荃灣港安 / / / 5lbs7

恭喜J.WONG.... 見你咁順利, 真係好登你開心呢~ ^^

子爵府

其實我都吾知係吾係早生既先兆,我問過醫生佢話係子宮開始預備宮縮,可能加上我係第二胎所以早左者,吾好咁擔心,最好問下醫生要好D~~

原帖由 maggy0126 於 11-3-17 10:09 發表

我係第一胎,請問"個肚好硬就係就出世的徵兆"??我34week成日都係咁,會唔會差唔多生??

複式洋房

弓起晒

大宅

早產了

Kristinecheng/23/4/19/3/法國醫院/順產/囡/2.25kg

本來book了開刀,但醫生叫我試生,感功了!

各位媽媽用沼氣時,記得一唔痛就狂吸,一痛就停,好work!因沼氣要20-30秒才effective的(醫院notice寫)

大宅

原帖由 kristinecheng 於 11-3-20 01:17 發表
Kristinecheng/23/4/19/3/法國醫院/順產/囡/2.25kg

各位媽媽用沼氣時,記得一唔痛就狂吸,一痛就停,好work!因沼氣要20-30秒才effective的(醫院notice寫) ...

Congratulations~~!!!
醫院相反: 教痛至吸, 唔痛唔好吸. 咁奇怪?

FrankieFUNG  係喎~
係痛先吸ga~
但吸得多會訓~  發表於 11-4-8 23:02

複式洋房

原帖由 winy629 於 11-3-20 13:49 發表

Congratulations~~!!!
醫院相反: 教痛至吸, 唔痛唔好吸. 咁奇怪?

恭喜晒^^

其實我打算係唔係都吸左先

禁止訪問

大宅

恭喜晒呀!你好叻呀可以順產, 休息多d啦!
原帖由 kristinecheng 於 11-3-20 01:17 發表

各位媽媽用沼氣時,記得一唔痛就狂吸,一痛就停,好work!因沼氣要20-30秒才effective的(醫院notice寫) ...

別墅

恭喜晒! 好好休息.

男爵府

畀面勳章

媽媽 / edd / 生產日期 / 醫院 /生產方式 / 仔 or 女 /重量

大卷草子 / 9/4 / 5/3 / 澳門山頂 / 順產 / 仔 / 5lbs7
j.wong/ 6/4 / 11/3 / 荃灣港安 / 順產 / 仔 / 5lbs7
Kristinecheng/ 23/4 /19/3 /法國醫院 / 順產 / 囡 / 2.25kg

恭喜kristine ^^
期待你share餵人奶的狀況~

複式洋房

我未生o架~

原帖由 Fagu 於 11-3-14 14:20 發表
媽媽 / edd / 生產日期 / 醫院 /生產方式 / 仔 or 女 /重量
大卷草子 / 9/4 / 5/3 / 澳門山頂 / 順產 / 仔 / 5lbs7
j.wong/ 6/4 / 11/3 / 荃灣港安 / 順產 / 仔 / 5lbs7

ObabyL,你係生左未?

ObabyL / 03 ...

大宅

congrat !!我覺得你好叻呀!我本來諗住順產,但越近越驚呀,我諗住改為開刀。你陣痛左幾耐?生用左幾耐時間呀?

子爵府

我都好驚,越近預產期越驚,
近排見有d新聞講行行下就生左個b,
好驚到時都唔識分陣痛同肚痛,
一陣行行吓喺條街生就瘀死

男爵府

畀面勳章

原帖由 carmen911 於 11-3-21 13:59 發表
我都好驚,越近預產期越驚,
近排見有d新聞講行行下就生左個b,
好驚到時都唔識分陣痛同肚痛,
一陣行行吓喺條街生就瘀死

係? 有人行行下就生左???

別墅

恭喜呀~~

複式洋房

原帖由 依媽媽 於 11-3-21 11:18 發表

Kristinecheng/ 23/4 /19/3 /法國醫院 ...

YYFUNG/ 2/4 / 13/3 / QE / 順產 / 女 / 2.61 kg
12/3自己一個傍晚行街時穿水。

首頁
12345...6

尾頁

跳至