跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

大約4個月or5個月前我在鴻星跟媽咪, 弟婦飲茶時曾經有個傻佬行埋我地張枱舉起手想"鍊"我個BB女條頸咁嘅樣, 當時我唔識反應, 幸好我媽咪馬上喝止他, 他便走了~ 今日阿仔放學, 我推住架孖B車入了奇趣天地俾大仔扭蛋...我又遇到呢個傻佬呀! (我唔係認得佢個樣, 因為他的樣子好正常o架, 我係認得他那一模一樣的動作!!) 又係迎面行近舉起手想"鍊"我個BB咁...今次我定一定神便馬上怒視他叫他走, 一隻手捉緊坐住了細女的BB車另一隻手捉緊拿着玩具的大仔....好彩他跟住走開了.....我就當然馬上9秒9推d細路回家啦~~

大家帶住小朋友的真係要打醒12分精神和小心留意週圍的人呀~ 有時諗...如果他當時收埋了刀, 我喝他時都唔知會不會激嬲他......後果都唔知點....

SweetRosie    發表於 11-12-29 19:23

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

嗄!咁恐怖,多謝提醒,以後落街都小心d。

原帖由 ChaCha424 於 11-3-8 18:14 發表
大約4個月or5個月前我在鴻星跟媽咪, 弟婦飲茶時曾經有個傻佬行埋我地張枱舉起手想"鍊"我個BB女條頸咁嘅樣, 當時我唔識反應, 幸好我媽咪馬上喝止他, 他便走了~ 今日阿仔放學, 我推住架孖B車入了奇趣天地俾大仔扭蛋. ...

別墅

好得人驚喎

子爵府

醒目開學勳章

嘩! 咁得人驚! 佢真係精神有問題呀!
chacha424, 我諗真係嚇親妳呀! 同亞b出街真係要小心呀!

原帖由 ChaCha424 於 11-3-8 18:14 發表
大約4個月or5個月前我在鴻星跟媽咪, 弟婦飲茶時曾經有個傻佬行埋我地張枱舉起手想"鍊"我個BB女條頸咁嘅樣, 當時我唔識反應, 幸好我媽咪馬上喝止他, 他便走了~ 今日阿仔放學, 我推住架孖B車入了奇趣天地俾大仔扭蛋. ...

男爵府

醒目開學勳章

我真係好驚o架~ 可能在香港生活有太大壓力, 近年在街真係多咗好多行為怪異的人! 其實上年大住肚跟阿仔在奇趣附近的大家樂打算食早餐時, 都試過遇到一個又係外表好正常 - 甚至乎可以話靚仔的男仔(帶住cap帽的), 為了店員不換一塊烘得冇咁燶的多士給他, 他竟然用粗口大駡店員(那時條排隊取食物條龍都幾長, 我在龍尾), 然後找位放低份早餐食, 咁個個以為冇事之際, 他就突然在位上掉碟+大吵大鬧, 再衝埋水吧位置同個店員講"我宜家出去找刀, 你唔好走", 然後興沖沖咁離開大家樂.....成個過程在好短時間內發生, 我那時才剛剛給食物票個店員冇耐.....見咁嘅情況, 我馬上叫他們幫我轉外賣 ~ 在等轉外賣盒那段短短時間, 我緊張到一路望住門口+抱住阿仔隨時走佬咁樣....都忘記了自己是大肚婆~ 在出門口後, 我就一直抱住阿仔由有麵包舖那條巷仔跑出德民街才敢放他落地行mouth:

原帖由 Imagist 於 11-3-8 23:38 發表
嘩! 咁得人驚! 佢真係精神有問題呀!
chacha424, 我諗真係嚇親妳呀! 同亞b出街真係要小心呀!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我以前住第二區,推住BB車去超市買嘢,在收銀處比錢時,後面個男人講d嘢語無論次,我唯有當冇嘢,比完錢離開儍佬視線範圍後,即刻9秒9同阿囝離開。

原帖由 ChaCha424 於 11-3-9 01:41 發表
我真係好驚o架~ 可能在香港生活有太大壓力, 近年在街真係多咗好多行為怪異的人! 其實上年大住肚跟阿仔在奇趣附近的大家樂打算食早餐時, 都試過遇到一個又係外表好正常 - 甚至乎可以話靚仔的男仔(帶住cap帽的), 為 ...

男爵府

好媽媽勳章

紅磡區都有幾個見開既傻佬同傻婆架~不過我見果幾個都係自言自語 自己係到大聲講野~就冇見過攻擊人~好耐之前呀囡未出世 見到有個傻婆係個馬路邊大便.....嚇死....
攻擊人都幾恐怖~大家都要拖緊小朋友先得~

原帖由 fishballbaby 於 11-3-9 14:34 發表
我以前住第二區,推住BB車去超市買嘢,在收銀處比錢時,後面個男人講d嘢語無論次,我唯有當冇嘢,比完錢離開儍佬視線範圍後,即刻9秒9同阿囝離開。

...

大宅

我知黃埔花園內成日有個好似道姑, 黑黑勁瘦, 短頭髮的女子自言自語, 又會突然大聲叫;

另外我個女細時都試過坐喺BB車等過馬路時, 有個男人牛咁眼望住我個女, 想"MEET"佢塊面我即刻喝止佢~~

又試過兩年前喺吉野家, 當時我個女連1歲都無, 我抱住佢食野, 有個男人(似有自閉症) 無端端同我講: 你可唔可以叫你個女唔好望住我.....我即刻抱個女去另一邊, 快快食飽走人~~
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

男爵府

CHACHA你見到嗰個我都吓JUSCO見過
又係冇啦啦LIN住呀仔, 我當時又嚇到ONLY識叫佢走
事後我先識要諗定如果下次如果又見到呢D人要點做

另外, 我MAMI住嗰到都有一個傻'仔'(中學生)
聽聞會露械的, 次次見到都唔敢同佢同LIFT

男爵府

醒目開學勳章

嘩....原來都幾多異常的人在本區, 大家帶小朋友出街時真係要小心保護他們~ 唔係歧視他們, 不過我們做父母真係有責任去保護自己的兒女, 有事發生or嚇親他們就唔好la~

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

我都見過好多次呀,尤其朝早番工時間呢,工聯會果邊都成日有個男人係到大叫。有一日勁大雨,佢仲企係路中間大叫.....
仲有呀,有次我拖住呀仔係富臨果條街到行,聽到後面有人比人撞到,當我一擰轉頭就已經見到個男人衝緊埋我個仔到。好在我仔咁岩跳左去我前面冇事,跟住佢繼續向前跑,見到前面有個婆婆拖住個細路女,佢加速衝埋去,撞到個細路女成個仆低左,喊得幾陰功... 個男人就再繼續向前跑.......好變態...
大家真係要睇實&拖實自己既小朋友呀..

民房

我都見過

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-3-9 15:45 發表
紅磡區都有幾個見開既傻佬同傻婆架~不過我見果幾個都係自言自語 自己係到大聲講野~就冇見過攻擊人~好耐之前呀囡未出世 見到有個傻婆係個馬路邊大便.....嚇死....
攻擊人都幾恐怖~大家都要拖緊小朋友先得~

...

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

畀面勳章

回覆 winnie_cats715 的帖子

me too ar ......

複式洋房

畀面勳章

好得人驚呀....各位MAMA真係要睇實個小朋友呀

複式洋房

畀面勳章

好得人驚呀....各位MAMA真係要睇實個小朋友呀

複式洋房

畀面勳章

i saw one before!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

甘得人驚.....TOUCH WOOD
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至