想生BB

跳至

首頁
45678...74

尾頁

大宅

希望大家一齊過版啦!!!

原帖由 lollybb 於 17-3-2011 07:11 發表
唔好咁緊張呀, 我希望今次掹到你衫尾架~~加油!

複式洋房

我下星期三放呀, 今次無之前甘緊張, 可能時間同經歷可以磨練人, 大家一齊努力, 加油~

複式洋房

我下星期三放呀, 今次無之前甘緊張, 可能時間同經歷可以磨練人, 大家一齊努力, 加油~

男爵府

你哋是否都係用自然週期,開始咗每日驗血未?你哋會唔會放假安胎呀?

複式洋房

thanks...我都希望順順利利....想返來hk 行下5年冇返香港現變成點呢....可能對心身都好d...我可能有思鄉病

ote]原帖由 robbor 於 11-3-16 23:01 發表
如果真係有其他問題, 應該先解決咗後再放雪胎, 以免影響結果. 你DAY 8就已經嚟M, 真係早咗D喎, 所以最好檢查清楚先.

[/quote]

複式洋房

thanks~你嘅支持

原帖由 lollybb 於 11-3-17 07:09 發表
梗係攪掂自己身體先, 身體好, 成功機會更大, 無謂犧牲d雪bb

複式洋房

thanks ~ 身體好d...都好嘅, 經過ivf 失敗, 我會勇敢面對問題, 痛楚在我字典上已經無感覺....

原帖由 GentooMama 於 11-3-16 23:45 發表

都係搞好身體先,否則懷孕後有9個月,要做其他檢查或治療就比較痳煩啦!放心啦!寶寶一定等你的,遲一兩個月唔緊要喎

大宅

我係用自然週期, 醫生叫我下星期五返去照內膜, 唔知駛唔駛驗血, 通常放胎後5-7日著床, 都唔知放唔放假好, 咁你呢?

原帖由 GentooMama 於 17-3-2011 18:31 發表
你哋是否都係用自然週期,開始咗每日驗血未?你哋會唔會放假安胎呀?

男爵府

我下個星期開始噴鼻,然後待m來驗血便開始食荷爾蒙,大約四月下旬照子宮內膜夠厚就可放胎,之前看jm用自然週期要天天驗血,你到update 吓真唔真,不過我冇得揀,因週期唔穩定。你咪好快做我哋呢版第一個跳出的兔媽媽!

男爵府

我都十五十六放唔放假,驚工作壓力大,又驚係屋企諗嘢,不過若bingo我就立即攞無薪假,因為上次小b在七週便停了生長,所以今次一定留在家養肥佢哋!

大宅

唉....上次小X過, 始終都有陰影, 都唔知可唔可以跳出呢版, 上次我放胎後日日係屋企睇笑片, 時間會過得快D, 今次都可能會係屋企煲劇

原帖由 GentooMama 於 17-3-2011 22:18 發表
我下個星期開始噴鼻,然後待m來驗血便開始食荷爾蒙,大約四月下旬照子宮內膜夠厚就可放胎,之前看jm用自然週期要天天驗血,你到update 吓真唔真,不過我冇得揀,因週期唔穩定。你咪好快做我哋呢版第一個跳出的兔媽媽! ...

大宅

咦?乜要咁早開始噴鼻?我想5月放,等我仲諗住5月嚟M先打電話添…

原帖由 GentooMama 於 11-3-17 22:18 發表
我下個星期開始噴鼻,然後待m來驗血便開始食荷爾蒙,大約四月下旬照子宮內膜夠厚就可放胎,之前看jm用自然週期要天天驗血,你到update 吓真唔真,不過我冇得揀,因週期唔穩定。你咪好快做我哋呢版第一個跳出的兔媽媽! ...

男爵府

原帖由 lollybb 於 11-3-18 10:03 發表
咦?乜要咁早開始噴鼻?我想5月放,等我仲諗住5月嚟M先打電話添…

視乎你是否用自然週期,我因為有時有排卵有時無,所以醫生決定D21噴鼻,然後來經便食荷爾蒙,時間會計得準啲,又唔駛日日驗血,如果你諗住五月放,你下個月打電話問清楚好啲!

大宅

我諗住明天打個電話問下,唔好浪費時間。而家我身體狀況唔多好,可以做啲乜去令身體適合bb?

男爵府

原帖由 lollybb 於 11-3-20 13:54 發表
我諗住明天打個電話問下,唔好浪費時間。而家我身體狀況唔多好,可以做啲乜去令身體適合bb?

係呀!女人真係唔係好多時間可以浪費,但你身體依家點呀?啲水退咗未?有冇回醫生度檢查下?

男爵府

原帖由 Pooh2008 於 11-3-17 12:24 發表

祝你成功過板!你之前之後點準備呀?係邊度放?

大宅

呢排工作忙亂,瞓得唔好,個人心神不定,放鬆唔到,又成日響街食,攪到個人燥熱,身體差咗。而且自己都有用排卵捧,當係認識自己身體。今個月到而家day19都仲未見粗線,死啦,都唔知幾時至M到…

原帖由 GentooMama 於 11-3-20 14:53 發表

係呀!女人真係唔係好多時間可以浪費,但你身體依家點呀?啲水退咗未?有冇回醫生度檢查下?

複式洋房

我上年 11月第一次 IVF 成功左, 不過小 B 在 4weeks 5 days 走左呀! 我仲有4個雪胎, 過幾日應該可以放雪胎呀! Day 10 (3.16) 日日返QM抽血, 聽日Day 16 仲要抽呀! 尋日在家用D 仔check 有排卵, 今日多左d分泌, 希望抽血抽到聽日 la ! 本人週期26 days, 今次可以太緊張所以排卵都遲晒呀! 仲同公司請左3日annual leave (mon-wed), 如果真係星期三放胎, 我星期四開始就要返工 la ! 如果星期四先放胎就大件事la ! 要打返公司請1 day sick leave tim ar ! 唉! 煩死呀!

男爵府

原帖由 lollybb 於 11-3-21 09:29 發表
呢排工作忙亂,瞓得唔好,個人心神不定,放鬆唔到,又成日響街食,攪到個人燥熱,身體差咗。而且自己都有用排卵捧,當係認識自己身體。今個月到而家day19都仲未見粗線,死啦,都唔知幾時至M到…

...

我都係今個月用紅D喎!我連控都沒有,所以都唔駛諗,要用荷爾蒙嚟放胎,我都覺得出得街多食飯身體唔好,特別係早前小產後心情極差,食了很多垃圾食物,亦肥了很多,這個月開始才健康飲食和運動,情緒身體先好啲,工作壓力係好煩,不過我哋要放生仔在首要,我都學緊放開啲!

男爵府

原帖由 布袋 於 11-3-21 17:25 發表
我上年 11月第一次 IVF 成功左, 不過小 B 在 4weeks 5 days 走左呀! 我仲有4個雪胎, 過幾日應該可以放雪胎呀! Day 10 (3.16) 日日返QM抽血, 聽日Day 16 仲要抽呀! 尋日在家用D 仔check 有排卵, 今日多左d分泌, 希望 ...

我同你一樣,都係11月成功咗但係留不住,唔可以同公司改放假呀?但唔好煩啦!病假都要,放胎要有愉快平靜的心情,諗下小b終於回來了仲開心啦!你有幾多個雪胎?有什麼準備呢?成功了旺下呢板jm就好啦!

首頁
45678...74

尾頁

跳至