在職全職

跳至

首頁

尾頁

民房

而家囡囡8個月, 一直都係星期一至五婆婆湊既~ 星期六日, 公眾假期自己湊返, 但係婆婆成日都話要街(一個月總有一兩次), 而家仲要話旅行, 根本請唔到假咁多假湊個女, 唔俾佢去, 好似好衰咁~

有諗過請工人, 但係我人工唔多, 請工人既話, 不如自己唔好做, 但係屋企變左得返老公頂住就會好"窄使", 要好慳~

有諗過請d姨姨, 但自己返工, 都無同d同屋村既師奶傾計, 都唔知邊度搵, 同埋唔知幾錢~

有見到有人話湊個bb去育嬰院, 個d又係點架?? thanks~

p.s. 個囡好痴身, 而家夜晚我地同佢講byebye都喊, 會唔會俾其他人湊唔好呢?!~

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 joejoe_tang 於 11-3-9 17:39 發表
而家囡囡8個月, 一直都係星期一至五婆婆湊既~ 星期六日, 公眾假期自己湊返, 但係婆婆成日都話要街(一個月總有一兩次), 而家仲要話旅行, 根本請唔到假咁多假湊個女, 唔俾佢去, 好似好衰咁~

有諗過請工人, 但係我人 ...

你可以在你媽媽唔得閒或去旅行時搵社區中心的暫托 (只限日間), 咁樣負擔會冇咁重!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

你住果D樓有冇看更?
我好多野都問看更架喎,哈哈~佢地係天文台,我覺得佢總會知道邊度有人幫人湊仔,搵D EE幫手湊好D,婆婆有時都想要自由架嘛~佢有街去好過佢成日匿響屋企啦~!

民房

THANKS!~ 等我去搵下資料先~

首頁

尾頁

跳至