婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

Touch wood, 我 62 99 叔仔 姑仔 一家人 個個都幾好!

特別鍾意我 姑仔, 醒目, 有時 62 99 問啲嘢, 我唔使開口, 佢都識幫我應咗!

複式洋房

我同我奶奶唔同住, 但我奶奶好好嫁!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我99都好好架,我話想生第2個BB,佢就已經諗吓到時點過嚟照顧我,而且佢好少意見既,佢話只要我同老公生活得開心,我地生幾多個佢都會支持我地,我生大仔果陣,佢就話生一個夠架喇,佢有個男孫已經好滿足,唔會要求我再生,不過今次係我話想生姐,佢只係有一樣野我係唔係好頂得順既,就係佢太迷信,好多事都可以講到同拜神有關

男爵府

我奶奶都好好,見我隻手皮膚有問題, 就拎支藥膏比我搽(我地唔係一齊住), 佢從來只會幫手湊bb, 唔會爭住湊, 有時見我屋企就黎冇晒日用品, 會買埋上黎...每次比家用時總會問我地夠唔夠錢用, 唔夠可以唔洗比(當然, 我同老公一定唔會喇)......湊bb有意見不合時, 只要我講得有道理, 佢就會聽....當然我知道佢係因為錫個仔, 所以先鍚埋我既..佢又同我阿媽相處到喎, 成日一齊飲茶.....當然佢都有佢既缺點喇, 但我相信我既缺點會係多過佢囉.....
雖然佢係一個好奶奶, 我相信都唔能夠同到佢一齊住, 相見好同住難.....

首頁

尾頁

跳至