家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

新屋度好位掛房既電視, 係Samsung好薄果隻。牆背又做左喉, 又做晒電掣位. 點知TV條電線得1.5米,唔夠長。點算??

別墅

有d 有電線賣果d or 大d 嘅電器舖, 叫佢造條捭你. Shamshuipo 應該可以平d.

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

>> 點知TV條電線得1.5米
到底係乜線得1.5M? 1.5M 成5呎長, 又話"牆背又做左喉, 又做晒電掣位. " 點解會1.5M 都唔夠長?

原帖由 yijing 於 11-3-11 12:10 發表
新屋度好位掛房既電視, 係Samsung好薄果隻。牆背又做左喉, 又做晒電掣位. 點知TV條電線得1.5米,唔夠長。點算??

子爵府

原帖由 yijing 於 11-3-11 12:10 發表

非常簡單,買條延長線。條線一邊插插蘇,一邊係一個位的小拖板。
一係就打開部電視,重新裝過條長d既電源線,不過大工程。

大宅

我房幅牆掛電視,下面咩都冇(冇柜之類可以遮蘇掣位),咁電同 TV線做左响窗檯。條線問左SAMSUNG 得1.5M,唔夠長。去電器鋪睇左個頭係8字頭,係咪可以响街買過條長D就啱? 請問去深水步邊度買?

別墅

原帖由 yijing 於 11-3-11 22:51 發表
我房幅牆掛電視,下面咩都冇(冇柜之類可以遮蘇掣位),咁電同 TV線做左响窗檯。條線問左SAMSUNG 得1.5M,唔夠長。去電器鋪睇左個頭係8字頭,係咪可以响街買過條長D就啱? 請問去深水步邊度買? ...

攞埋條線去鴨寮街問問, 應該有好多賣TV電線音響果d舖頭. 行一行問多幾間, 有時可以問吓舖頭d人知唔知, 邊間舖有得賣, 或且有無其他方法, 我有時都係咁搵到我要搵嘅嘢. Good luck.

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

8字頭要搵長過5呎相信有D難度, 用拖板掛係電視機後面得唔得?

原帖由 yijing 於 11-3-11 22:51 發表
我房幅牆掛電視,下面咩都冇(冇柜之類可以遮蘇掣位),咁電同 TV線做左响窗檯。條線問左SAMSUNG 得1.5M,唔夠長。去電器鋪睇左個頭係8字頭,係咪可以响街買過條長D就啱? 請問去深水步邊度買? ...

首頁

尾頁

跳至