親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Agoda訂了復活節的台北酒店,是HK$2,444兩晚。但係酒店的Website訂同一種房只是每晚約HK$1,080,訂兩晚重有平D嘅Promotion package價。Agoda又話自己有Low price guarantee! 有冇搞錯!
Xxxxxxxxcc

子爵府

妳可以試下 SEND E-MAIL 同佢講番,聽聞可以退番差價。

珍珠宮

原帖由 Elim_mama 於 11-3-11 13:28 發表
妳可以試下 SEND E-MAIL 同佢講番,聽聞可以退番差價。

係咩?

我都在 agoda 買貴了

大宅

已sent了幾曰,重未有回音!!

原帖由 Elim_mama 於 11-3-11 13:28 發表

Xxxxxxxxcc

子爵府

佢有個「最低價格保證」:「Agoda竭誠為您提供以下“最低價格保證”。如果您已經透過Agoda預訂酒店客房,但在訂房後向我們提供有效證據,證明您的確可以在另外一個網站以更低的價格搜索並預訂到同一日期的同一房型,在此情況下,我們將為您提供相同的價格或甚至更便宜的價格。」

妳 click 入去睇,佢有教要點做,同埋佢有 24小時 customer service,可以on-line chat

子爵府

BTW, 唔知你地訂o既係可唔可以取消,一般都可以取消唔收 charges

大宅

我就係見佢有「最低價格保證」,所以無格價就訂了!雖然2曰係爭三四百蚊,但條氣唔順嘛!!!

原帖由 Elim_mama 於 11-3-14 12:46 發表
佢有個「最低價格保證」:「Agoda竭誠為您提供以下“最低價格保證”。如果您已經透過Agoda預訂酒店客房,但在訂房後向我們提供有效證據,證明您的確可以在另外一個網站以更低的價格搜索並預訂到同一日期的同一房型,在此情況 ...
Xxxxxxxxcc

大宅

張receipt咁寫:

"取消任何订单都必须支付15美元(每份订单)的手续费"

原帖由 Elim_mama 於 11-3-14 12:51 發表
BTW, 唔知你地訂o既係可唔可以取消,一般都可以取消唔收 charges
Xxxxxxxxcc

大宅

原帖由 Gisele 於 11-3-14 09:31 發表
已sent了幾曰,重未有回音!!

新年訂台灣酒店有係同你一樣,sent左幾封email,等了4天有覆,不過唔肯退差價.佢話要所有預訂條件一樣,先有得退!他說我在其他網訂雖然平d,但要24小時內才確認預訂成功,agoda是即時確認woh!

所以我以後都唔會幫襯佢,費時一肚氣

大宅

剛覆了,唔肯退差價,話佢agent今曰book唔到同樣的房:

"• The room must be available for instant confirmation at the time our agents check availability."

大佬呀,我:

2 March 係你Agoda訂
11 March 見到hotel website有平即時同你講
15 March 你先黎講:我上hotel website無房喎

不如等多個月先黎講呀!

原帖由 sumheima 於 11-3-14 15:12 發表

新年訂台灣酒店有係同你一樣,sent左幾封email,等了4天有覆,不過唔肯退差價.佢話要所有預訂條件一樣,先有得退!他說我在其他網訂雖然平d,但要24小時內才確認預訂成功,agoda是即時確認woh!

所以我以後都唔會幫襯佢, ...
Xxxxxxxxcc

大宅

原帖由 Gisele 於 11-3-15 16:22 發表
剛覆了,唔肯退差價,話佢agent今曰book唔到同樣的房:

"• The room must be available for instant confirmation at the time our agents check availability."

大佬呀,我:

2 March 係你Agoda訂
11 March 見到hotel w ...

我個時即時在第二個網book(但無比錢),然後email比佢看,証明同一日book同一房間連早餐都平過agoda;點知佢一樣唔肯補早餐(我只要求包回早餐,房價貴左幾十元港幣,我都算),覆我話agoda訂房是即時confirm(梗係喇,佢地要信用卡即時過數),第二個網是24小時內(人地不需即時過數,到達酒店先付款)!明顯人地價格及預訂條件好過好,都唔肯補償;跟住我重出左封email投訢他們的服務,agoda完全無show我,你話佢地服務幾差!總之以後都唔會幫襯!!!

大宅

我質疑的問題佢完全答唔到,今日就話比5%discount我當goodwill,但我訂貴了15%以上喎,真懶皮!
Xxxxxxxxcc

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Gisele 於 11-3-16 12:43 發表
我質疑的問題佢完全答唔到,今日就話比5%discount我當goodwill,但我訂貴了15%以上喎,真懶皮!

cancel再book會唔會平d, if yes, 叫agoda 免收cancellation fee.

大宅

我之前所有自由行都係直接同酒店訂, 經過我咁多次RESEARCH, 發覺酒店訂係最平... 有時酒店會有好多PROMOTION...所以真係要CHECK 清楚

複式洋房

我都係訂完先發覺cancel要俾錢,人地好多外國網站訂酒店都唔駛.....要佢地改期又follow得又慢又差,confirm booking時又唔見佢唔慢! 我以後都唔會响agoda book

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

係..真係貴d,因我本來都向agoda 訂左3間高雄福華hotel. (hkd 909 + charge)
第二日就再去福華online check下價,點知一間差成hkd250 , 甘我total 3間就成hkd750了.
心想佢地說自己最低價的.所以就email走去claim, ok 雖然真係唔係甘易claim到. but最後都叫ok 拎番差價.
所以你快d去追啦,佢會要求你cut 張 hotel booking sceen比佢地check架.

首頁

尾頁

跳至