興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

前天在家發現小狗暈倒, 即送獸醫診所留診, 當日獸醫已話牠心臟發大, 肺積水, 但情況未到最壞! 但到昨日下午就收到獸醫電話指我的小狗心臟衰竭支持不下, 我立即趕去, 當時牠心跳已很微弱, 我即抱起撫摸牠, 牠還不時凝望我, 牠臨走前一刻, 向我吠了兩聲, 像向我說再見! 不久心跳就停頓了, 就在我的懷裡走了!!! 很傷心!!! 我昨晚都瞓得不好, 合上眼眼淚就流了!

大宅

一切都來得太突然, R.I.P~ 你不要太傷心了.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小狗RIP.
:cry:

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

take care
我都試過呢d情況, 係好難忘記, 俾d時間自己
向好方面唸, 你去到陪佢最後果程, 佢又會同你say goodbye即係佢都珍惜同你一齊既時間, 咁都好好喇

原帖由 Milkky 於 11-3-11 01:30 PM 發表
前天在家發現小狗暈倒, 即送獸醫診所留診, 當日獸醫已話牠心臟發大, 肺積水, 但情況未到最壞! 但到昨日下午就收到獸醫電話指我的小狗心臟衰竭支持不下, 我立即趕去, 當時牠心跳已很微弱, 我即抱起撫摸牠, 牠還不時凝 ...

男爵府

大宅

佢陪左我14年, 小狗來講已很長命! 大半年前試過中風, 但又奇蹟地好番! 今次黎得太突然! 真係好傷心難過! e家屋企佢用過既野, 我都沒郁動過放回原位!
我雖沒什麼宗教信仰, 但都想請問小狗會有頭七嗎? 要做些什麼? 過兩日會安排火化, 骨灰會帶回家, 可放屋企邊度?

大宅

RIP. Four years ago, my dog was also 14 years old and passed away because of heart diease. Time can help you. Take care yourself.
You can put骨灰 everywhere you like, but you cannot put it in the toilet or the kitchen la.

男爵府

畀面勳章

星期一個晚我個狗仔都離開咗我地, 佢只有歲半, 係訓訓下走咗....我地都唔知點解會咁, 佢平時係冇病冇痛, 我地都好傷心...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我狗狗的骨灰都係放在我家中,不過有人話放的位置最好唔好高過屋企人既高度,如果唔係狗狗會坐得唔舒服。

男爵府

畀面勳章

回覆 9# Kareese 的文章

養咗佢年半度啦, 佢走得太突然啦, 屋企仲有隻大少少嘅狗, 呢幾日佢都悶悶不樂, 好似知道妹妹以後都唔會返黎...最可惜係佢地2個相處得好開心, 日日食完飯都玩一輪, 搶公仔乜都玩, 而且妹妹好錫我個仔仔架, 每朝起身都會LAM佢...妹妹真係好乖架...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都好驚有咁既一日
不過我希望佢走先過我
咁我可以照顧到最後一刻

大宅

回覆 ginnyhkc 的帖子

我都有到善終公司睇住成個過程! 一來唔知佢地點處理, 二來可送牠最後一程! so far 呢間ok la! e家我將佢既骨灰放屋企, 安放佢係平時鍾意訓開位置附近! 暫時都唔舒得放佢係其他地方!

首頁

尾頁

跳至