嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

兩層網床嘅床仔,係未承拖力5够, 一定要加床褥?
有無媽咪無加床褥? 伊家嘅BB嘅脊骨有無影響到.. ?

別墅

有無人幫到我.. 迷惑中...

別墅

我唔係好明你講嘅两層綱床嘅意思,我仔仔七、八個月開始都係瞓網床的,我就係買咗块尺寸一樣大嘅木板墊喺底,咁網床本身块墊就放喺木板上邊,之後再訂做咗張床褥(因為網床本身跟嗰块床褥太薄),咁样就好穩陣喇。

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

你加咗就過負重,我無加過,兩個仔由nb瞓到7-9個月 (chicco寫明,瞓到6mth or 20lb左右)

別墅

原帖由 小曳人 於 11-3-14 07:01 發表
你加咗就過負重,我無加過,兩個仔由nb瞓到7-9個月 (chicco寫明,瞓到6mth or 20lb左右)
咁你認為會5會張床墊太薄.. 對BB嘅脊骨.. 有無影響.. ?

別墅

原帖由 kathy1122 於 11-3-14 01:42 發表
我唔係好明你講嘅两層綱床嘅意思,我仔仔七、八個月開始都係瞓網床的,我就係買咗块尺寸一樣大嘅木板墊喺底,咁網床本身块墊就放喺木板上邊,之後再訂做咗張床褥(因為網床本身跟嗰块床褥太薄),咁样就好穩陣喇。 ...
網仔係寫明5好自己加床墊同床褥架.. 都5知點好..

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 nataliakwanbaby 於 11-3-14 14:11 發表
咁你認為會5會張床墊太薄.. 對BB嘅脊骨.. 有無影響.. ?

我唔覺得有問題,bb咁細粒咁輕,佢設計得就已經計埋負重問題,我信歐美國家唔會放過一d對bb健康有影響嘅貨品出街,我bb用嘅有CE mark架!

如果樓主你覺得對脊骨有影響,一係就瞓普通bb床,千其唔好買床墊加上去上層!唔安全!

伯爵府

我有加床褥,有張床褥瞓得舒服D,承托力好D,但當BB想轉身就唔可以瞓在上層,要移到下層.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

別墅

點解識轉身就要瞓下層.. 佢都仲未識爬~~ 未會爬出嚟~~??? 

伯爵府

因為佢識轉身就會有機會走到出來,你唔知BB邊一秒識爬,意外就係咁發生.我都係想有一個明顯的時期話畀人知何時瞓下層,安全D.
原帖由 nataliakwanbaby 於 11-3-16 14:34 發表
點解識轉身就要瞓下層.. 佢都仲未識爬~~ 未會爬出嚟~~??? 
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

首頁

尾頁

跳至