跳至

首頁

尾頁

大宅

之前買咗罐日本雪印,諗住BB一出世可以食同埋唔洗同大陞人爭奶粉.

但而家日本咁..個個都去搶日本奶粉.

咁我應該而家去搶定日本雪印丫(bb未出世),還是食番香港奶粉,同大陸人搶奶粉呢???

大家知唔知香港牌子奶粉邊隻好?? 我想個B女肥肥白白d~~~~

thanks~

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 joycelee8888 於 11-3-14 11:37 發表
之前買咗罐日本雪印,諗住BB一出世可以食同埋唔洗同大陞人爭奶粉.

咁我應該而家去搶定日本雪印丫(bb未出世),還是食番香港奶粉,同大陸人搶奶粉呢???

大家知唔知香港牌子奶粉邊隻 ...

你去搶定日本雪印如果到時唔岩食 咁點呢 ?
你搶定幾多貨?一年 ? 如果有時一年內生產既都會有事.

大宅

努力餵人奶﹗

別墅

我原先都同你一樣,但我哋個B係初生,你又點會知日本奶粉實啱佢食呢?我宜家唯有選擇兩,三隻外國牌子奶粉比BB試,睇吓邊隻啱佢食啦!人哋嗰dBB已經食開咪要搶購囉,唔洗咁擔心...
原帖由 joycelee8888 於 11-3-14 11:37 發表

大宅

努力餵人奶..我都想, 但唔係話想就真係餵到.

所以我而家都諗緊係唔係都等佢出世後先再睇吓食邊隻奶粉呢?

有咩香港牌子奶粉好D? 雀巢人地話熱氣... 會唔會美贊臣(最多人搶)最好呢?? 還是..澳洲雪印施敏兒/傑?

複式洋房

原帖由 joycelee8888 於 11-3-14 12:12 發表
努力餵人奶..我都想, 但唔係話想就真係餵到.

所以我而家都諗緊係唔係都等佢出世後先再睇吓食邊隻奶粉呢?

有咩香港牌子奶粉好D? 雀巢人地話熱氣... 會唔會美贊臣(最多人搶)最好呢?? 還是..澳洲雪印施敏兒/傑? ...

我原本都諗住食日本奶粉, 但而家日本有咁多幅射, 都係食其他吧!

別墅

都唔駛諗搶唔搶, 周圍都無哂貨喇.

原帖由 vivi430 於 11-3-14 12:24 發表

我原本都諗住食日本奶粉, 但而家日本有咁多幅射, 都係食其他吧!

複式洋房

大家會食邊隻

大宅

我原本都想比BB食日本奶粉架! 但依家有輻射,即刻要諗過食外國奶粉啦!! 慘!! 到時要同大陸人搶啦奶粉!!

男爵府

人奶/美素住兒

別墅

support!!一齊努力!堅持肯餵一定有奶!

原帖由 kristinecheng 於 11-3-14 12:08 發表
努力餵人奶﹗

大宅

yeah, 餵人奶要有決心~

如果你真係想2手準備, 甘有咩貨都要買住D, 冇得諗甘多...邊仲有得CHOOSE>..

大宅

我老公尋日都問我呢個問題,因為之前佢大安旨意我餵人奶(我上胎成功餵到全人奶,出街淨帶條nursing cover就得好方便),之前見大陸人掃奶粉單新聞俾佢啲同事兇佢,佢就問我洗唔洗掃,我話就算補,都補日本奶粉(比較近人奶淡口啲),尋日佢見日本奶粉可能有幅射,又問我洗唔洗掃,我就同佢講c+醫院送既一罐sample(雪印思敏兒)應該夠頂住先,上胎我大b都係食咗2罐sample就轉全人奶,其中一罐仲係半食半掉,因為好多時沖好佢都唔食。所以我同老公講,今胎就算產後抑鬱都要餵到,叫佢多多包涵(我啲脾氣)

複式洋房

日本有輻射, 當然唔好食日本出既奶粉, 仲有d棉花, 尿片, 都最好唔好

複式洋房

之前2胎都係食日本奶粉....現在日本咁多幅射....一定唔會食囉.....

食邊隻奶粉都要等bb出世後試過先知佢啱食邊隻.....現在都係言之過早....

複式洋房

我都會努力餵人奶,唔洗同人爭

男爵府

畀面勳章

原帖由 maggy0126 於 11-3-17 10:03 發表
我都會努力餵人奶,唔洗同人爭

YUP... 我都係... 所以我冇同人一齊搶奶粉...
母乳對bb係最好的營養來源~

複式洋房

我又從來無諗過買日本奶粉.....多數都係餵母乳...唔使錢又唔使出去排隊爭...但都睇左幾隻外國奶粉俾亞b...

複式洋房

點解你唔考慮餵人奶呀? 當然, 我都有準備定d和光堂, 因為我姐姐個b以前戒人奶之後都有食

民房

我都系同樓主一樣LOR>.< 買咗一罐日本奶粉.. BEANSTALK 細仔呀.. 但現在日本咁.. 就算佢話冇事..我都唔會博.. 我會買 外國個D 奶粉.. 但唔會系 A+.. 唔想咁緊張呀.. 好似每次都要配給咁.. 諗緊 優萌.. 新西蘭奶粉~

首頁

尾頁

跳至