跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

啊!

男爵府

唔知妳up咩...成日都ppl..God bless you!

原帖由 cccbaby 於 11-3-17 23:03 發表
黑色旅警=嫌棄佢地?? No kidding la. Are you talking to a 3 years old child. This is for protecting the safety of HK ppl. Does not go with feeling ka. Thing about if ppl don't want to go but forced to g ...

大宅

SOrry I cannot write chinese to make you understand.

I just read what you wrote: "我仲等緊康泰送機票, 包酒店, 包全餐架..千祈唔好黑色!" I think this sentence shows you are very considerate lor. HAHAHA...shame!!

原帖由 keroroee 於 11-3-17 23:07 發表

唔知妳up咩...成日都ppl..God bless you!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁政府發左黑色,但係有公司依然要人過日本工作,咁即係政府唔保護市民呀?咁個員工唔想無左份工過去日本,又不幸地有意外,係唔係又係政府唔啱呀?又照你咁講政府領導要落台啦,又要上街示威啦!你認為而家d 議員好理性咩?做咩都啱呀?support?support 佢地潑婦罵街,support 梁生係係議事廳扔生果,oh god!

大宅

畀面勳章

現在决定去東京的人,當然要負上責任。

但是,正苦現在都有责任發『全日本黑色旅遊警告』。

大宅

原帖由 veronna 於 11-3-14 22:26 發表
話者咁講, 點解政府唔發全日本黑色旅遊警告呀? 明知果度依家咁, D人都唔會去架啦, 報左團果D好傷家嘛, 發左黑色可以轉團咪冇咁傷囉. 咁係咪會好D. ...

港府有口難言 , 現在紅色示警, 機師和空姐們已不太願去, 如果黑色就可名正言順拒絕到日本的機程, 到時仍在日本的人怎麼辦, 斷不能又要求上面派軍機去接人, 所以今天不斷叫當地的香港人盡快到集合地方, 盡快送回所有香港人, 之後便會改黑色

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 Lok1206 於 11-3-17 00:02 發表
講事實...現時東京唔係香港新聞所講咁'死城'~(因有線所播放的地區係商業區,所以真係無咩人)
係,日本政府呼籲國民留在室內&保護自己(如落雨/雪)要用雨傘/雨衣,教國民怎樣減底受輻射感染,但響呢個時候去旅行玩的人又真 ...

我都唔明, 莫講話東京, 其實南日本, 大阪等地都無乜事.
我反而唔明, 點解要向全日本發黑色警告.

首頁

尾頁

跳至