自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

點解咩都話斷咩都要買一大堆返屋企先安樂??
唔記得講...
你地仲有糖,鹽,油,公仔面,罐頭,菜,面粉,護膚品未搶ar,快d去啦~唔搶就無ga啦~

侯爵府

畀面勳章

香港特式 !!!!!

原帖由 hinwaimama 於 11-3-14 17:41 發表

大宅

好媽媽勳章

香港人: 怕死怕執輸唔捱得呱

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

因為怕蝕底lor...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

原帖由 hinwaimama 於 11-3-14 17:41 發表

係呢個時候, 先會發覺hk人住既屋原來都好大, 日本米, 日本奶粉, 日本乜都搶購搬返屋企:;pppp:

大宅

醒目開學勳章

剛剛加埋日本取片

原帖由 pomanlife 於 11-3-14 17:45 發表

係呢個時候, 先會發覺hk人住既屋原來都好大, 日本米, 日本奶粉, 日本乜都搶購搬返屋企:;pppp:

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

但係有d野,真係做黎到多餘bor,搶尿片..唔明點解會有人話尿片會斷貨...,無咪要製造咁多遙言??
一,唔係日貨,唔會因為掃得奶粉唔爭在ar??
二,無唔會死掛??

侯爵府

好媽媽勳章

It is because our gov. can do nothing to protect us!
Therefore, we should plan for our families by ourselves!

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

e家咁搶就真係蝕底,比晒機會人地加價!!
人地天災就減價,免費比人住,食....
我地就要搶貴個價,呢個唔係道理
原帖由 alicialee1210 於 11-3-14 17:45 發表
因為怕蝕底lor...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唔講唔覺得hk地方真係咁大,d人一邊勁鬧日本人幾衰幾衰,另一邊就係咁買荒蝕底,羊群心理!!
原帖由 pomanlife 於 11-3-14 17:45 發表

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

羞恥:;pppp: 香港touchwood千祁唔好有咩3長褲短, 呢d天災害唔死人, 但 d 無聊人都會為爭條屎片踩死人

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

係因為人人都搶,如果自己唔搶就蝕咗架喇, 香港人好似咩都要爭一餐搶一餐先安樂.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

伯爵府

搶尿片嚟做乜? 大把大牌子尿片都唔係日本制架啦,D人係咪日本瘋,連尿片都一定要用日本制, 同埋唔通尿片都怕核汚染呀? 低低地!

老實講,奶粉為BB我作為一個母親都可以理解, 怕之後的產品有問題,買定先, 但米同尿片真係唔一定要用日本貨啫,可悲的香港人!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我而家係到諗, 日本奶粉被搶購晒後, D 香港奶粉又可以來一次大加價

之前諗住飲日本奶粉, 唔洗同 BIG 6 爭, 而家....

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 牛精仔 於 11-3-14 17:50 發表
羞恥:;pppp: 香港touchwood千祁唔好有咩3長褲短, 呢d天災害唔死人, 但 d 無聊人都會為爭條屎片踩死人

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

奸巴爹
原帖由 牛精仔 於 11-3-14 17:50 發表

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我諗如果唔係講銀行有事係犯法,呢度起碼有一版係叫人快d去銀行拎$$$

子爵府

好媽媽勳章

遲多一兩日又搶葯架喇,喇叭丸,白兔系列,可愛魚肝油丸,胃din u......又炒番上大6
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唉!! 搞咩? 點解要搶屎片?

首頁

尾頁

跳至