跳至

首頁

尾頁

大宅

生完第4日谷奶, 石頭甘 點算 ??

生完第4日谷奶, 石頭甘硬......用mdedela奶泵 泵都係無奶出, 手擠都好痛, 成個乳房硬晒阿b 都啜唔到,

好痛啊 我好怕再甘谷就發炎

請教甘多位媽媽 , 點先可以整通佢 .....

真係好痛.........

大宅

有無試過用暖熱毛巾敷下先?

大宅

試左 都係好硬好痛 

伯爵府

你几時去健康院,個時我又係咁,帶bb見時護士時同佢講,佢好好咁send我過去搵「母乳姑娘」,母乳姑娘會幫你按摩出奶,不過真係好痛。

別墅

我都係去健康院找姑娘之後好好多!

大宅

有什麼方法 , 真係痛到標眼水

男爵府

有個bk mama教我用暖水樽睩...即刻會軟晒..但唔好睩多過3mins..我試過好work...睩完要即刻pump佢出黎/要bb啜...

大宅

原帖由 eeho 於 11-3-15 12:32 發表
生完第4日谷奶, 石頭甘 點算 ??

http://file///C:/DOCUME%7E1/user/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png生完第4日谷奶, 石頭甘硬......用mdedela奶泵 泵都係無奶出, 手擠都好痛, 成個乳房硬晒阿b 都啜唔到,

好 ...

我之前都係咁最後都係發炎,你要用全熱水敷下會軟架圍住個乳房敷,你再試吓啦唔係發炎就餵唔到人奶架啦,有少少痛都要忍唔係發炎好慘,會係夜晚又發冷又發熱好辛苦,記緊要小心身體呀唔好整病自己

大宅

畀面勳章

有冇試下沖個熱水涼先泵呀?
我有時熱敷都唔係幾OK, 但沖完個涼會鬆D架... 你試下~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

熱敷完都泵唔到既, 就有可能係個泵唔岩你....
如有需要可能你要轉第2個泵試下;
BB無埋身?

大宅

有埋身, 一日喂佢十幾次了, 啜到我乳頭起左水泡仔了, 因為我成個胸硬晒佢只可以啜住 乳頸位 所以搞成甘

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 eeho 於 11-3-16 12:24 發表
有埋身, 一日喂佢十幾次了, 啜到我乳頭起左水泡仔了, 因為我成個胸硬晒佢只可以啜住 乳頸位 所以搞成甘

咁泵O的出黎啦;
買個AVENT 手泵試下...... 我覺得呢隻泵係最WORK;

大宅

一泵都好痛 .......唔知點算
今日bb7日大....幾時先會唔痛

點先可以唔好甘谷奶..我太多奶了
忍痛喂完半小時不到又勁谷....石頭甘
手擠又得個滴滴下....泵又痛 埋身又痛 ...點搞

別墅

食少小收奶野如木耳,我食左3餐就冇再硬但依然有奶

複式洋房

我都係去健康院姑娘幫我按通乳房,返到屋企一硬就用六甲村個熱墊敷下佢,然後埋身食or揼出黎.一路揼個時飲熱野,D奶出得快D..有無飲通草雞湯??無咁塞架.

男爵府

原帖由 eeho 於 11-3-19 20:36 發表
一泵都好痛 .......唔知點算
今日bb7日大....幾時先會唔痛

點先可以唔好甘谷奶..我太多奶了
忍痛喂完半小時不到又勁谷....石頭甘
手擠又得個滴滴下....泵又痛 埋身又痛 ...點搞 ...

我之前又係咁, 手pump唔得, 埋身唔得, 忍唔住食左幾次panadol, 真係好在去左健康院, 見完「母乳姑娘」, 佢地會幫你按摩出奶+教你點埋身, 之後(到而家)都一切順利

大宅

谷到痛到我死

大宅

我之前都係咁,後尾去咗睇Mrs Chee ﹝母乳專家﹞,佢教谷得太痛的話就飲一盒麥精﹝熱/暖飲﹞250ml 好la,飲得多會無奶ga!之後再雪冰一罐咖啡,用手巾仔包住嚟look個乳房,有助舒緩痛楚,而且可以一面look 一面泵,會出奶出得得快d ga!我試咗直到而家囡囡2個月大都好work ga!你試試la ~
hee ~ hee ~ 我家有隻Cutie Monsters ar!

首頁

尾頁

跳至