跳至

首頁

尾頁

男爵府

我依家26W, 係第一胎.
第一次胎動早0係17W已經有.
亞B一直以來都好活躍, 成日郁.
特別朝早同夜晚訓覺時郁得最勁.
最近更加郁到我夜晚訓唔到.
有時又突然踢我一下, 搞到我差D彈起.
有時又郁到我好個肚好痕, 0係入面捐捐下咁~

你地會唔會亞B都係咁架?
有咩方法使亞B乖D靜D?

男爵府

冇咩辦法~
尋日我搭車訓著左,我都比佢郁醒
因為我覺得我條腰好似比人篤左幾下,好痕
嚇到我彈起左,我隔離果個女人都比我嚇醒埋
如果我唔係坐係入面,我仲以前比人非禮tim

大宅

我知道自己有左蝦米仔既時候已經係成五週幾六週,我每日都會固定係早晚同蝦米仔傾計,得閒又會同佢傾下,到我去抽血度頸皮果時大約係十三週多少少,個護士長幫我照超聲波,一照果時蝦米仔就係度彈下彈下,重係度游埋水呀,個姑娘話再係咁彈彈下,可能要我出去坐一陣,等蝦米仔冷靜下,唔係實度唔到頸皮喎,佢叫我試下同佢講下野,我咪摸左個肚同蝦米仔講~~~乖啦!等姑娘姐姐度完頸皮先玩啦,好唔好呀!乖啦!講完佢真係唔再活動,靜晒落來,姑娘一話度完佢又係度游水比我地睇!
個姑娘都話可能我平時成日同佢傾計,佢認得我把聲,佢都叫我同佢傾多d計,我覺得真係有效架!

別墅

好喎, 咁等我都同佢傾多D計先~!!!

男爵府

我一直都有同佢傾計啊
不過成日我有我講, 亞B有亞B玩/踢.
有一晚真係頂唔順, 我就轉為用佢哼歌, 佢真係停左唔再踢! 好SURPRISE!!

大宅

有時bb郁到我唔舒服我會摸下佢,,有時就整暖d隻手按住個肚同佢傾下計,,比d安全感佢....有時可以同佢唱下歌/ 講下故事...佢都會乖乖地坐停停^^

你試下啦!!!

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我阿b就好似無咁活躍~~
我第1胎, 成21wk 先感覺到 "間唔中好似條腸郁左一郁咁"
去到23wk先開始感覺郁得多d, 不過都幾規律, 多數係食完野或者肚餓時會郁得密d,
半夜醒左就覺得郁得最勁, 直情好似係個肚度轉身, 好大力咁...
呢個感覺真係好特別

等我都盡量抽多d時間同佢講下野先~~~

禁止訪問

大宅

我覺得我阿B都幾活躍,佢唔中意我帶托腹帶,帶親都郁個不停,夜晚醒來次次都覺得佢郁,有時似打筋斗咁
郁得太多又冇覺好瞓,一唔郁又擔心佢點解咁靜,唉~

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 winniecat~ 於 17/3/2011 09:28 發表
我覺得我阿B都幾活躍,佢唔中意我帶托腹帶,帶親都郁個不停,夜晚醒來次次都覺得佢郁,有時似打筋斗咁
郁得太多又冇覺好瞓,一唔郁又擔心佢點解咁靜,唉~ ...

係呀, 心情好矛盾架~~
有時覺得佢好似郁少左就會好驚~~

大宅

我又係呀,,,,bb好有活力

別墅

我阿B真係郁得好勁GA, 而家只係27周, 但佢會郁同我成個肚都郁, 連老公用眼望都望到~!!!

大宅

HAHA...有時我B係我肚到打功夫..我老公都會睇到眼金金

大宅

醫生說bb動得多代表健康呀!
遲些就慣架啦!

禁止訪問

大宅

好正常呀!有人說當媽媽行路時,bb就像在搖籃一樣,當靜下來時就特別感受到bb 既郁動!

翡翠宮

畀面勳章

我bb都唔係成日郁 但bb夜晚真係好活躍..
但其他時間 都係一時時郁.

大宅

有時佢踼得我唔舒服,會篤下佢,等佢轉位置。
郁得勁時,摸住個肚,有時佢就唔郁!
我之前在公司無聊,計過佢隔2個鐘就會郁,唔知係咪睡2小時就活動,活動完又再睡。

大宅

我個BB都好活躍..成日搞醒我架~
我通常會摸下佢..叫BB乖乖~~媽媽要訓教啦~聽日先同BB玩
跟住BB就會訓架啦~~

別墅

其實bb喺肚裡度郁, 點分佢係玩緊定係遇到不安先郁?

首頁

尾頁

跳至