自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

食多d vit c對病情都有幫助!

大宅

灰甲唔知得唔得, 不過醋都有殺菌功效, 可以試下, 係平時食個d醋, 唔洗稀釋, 幾蚊支, 浸3,4日試下lor

原帖由 小霸皇 於 11-3-16 11:24 發表
我想問吓灰甲有無用呢? 仲有係咪0係雜貨舖買就得0架啦, 咁使唔使稀釋?

珊瑚宮

買醋小心.有分用醋精開稀的

及天然醋,用錯可能反效果.

或者醋精有效,又或者天然醋有效,make sure.

什貨店的多數是醋精.

超市來路貨是天然vinegar
玩具萬歲!

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我老公前幾年有輕微香港腳出現, 果時佢都係用醋浸腳的, 不過我記得佢要將 d 醋褒滾才用, 次次褒醋都攪到成屋好大陣酸味, 隔離屋唔知會唔會以為我地係到製毒呢 !

原帖由 prutong 於 11-3-16 12:10 發表
灰甲唔知得唔得, 不過醋都有殺菌功效, 可以試下, 係平時食個d醋, 唔洗稀釋, 幾蚊支, 浸3,4日試下lor

大宅

多謝咁多位媽媽意見似乎好多人試用醋
我都試下先
咁要唔要煲一煲呢
要溝水煲?

我自己試過用茶葉浸手
又試過用蜜糖溝鹽敷手

男爵府

我有個朋友又係有主婦手,乜膏都搽過都唔得!後來有人講用綠茶浸手可以!佢試左個零月又真係好左喎!所以你都可以試下每晚用綠茶浸下佢浸完用潤手霜!茶葉唔使買貴既!

大宅

原帖由 mo仔 於 11-3-16 15:10 發表
我有個朋友又係有主婦手,乜膏都搽過都唔得!後來有人講用綠茶浸手可以!佢試左個零月又真係好左喎!所以你都可以試下每晚用綠茶浸下佢浸完用潤手霜!茶葉唔使買貴既! ...

我都聽人講過
噚日買左一盒
今晚試下先
thanks~

首頁

尾頁

跳至