跳至

首頁

尾頁

大宅

好多食日本野的食店平時標榜所有食物由日本入口,宜家日本有事,佢地又話不嬲好多野都唔係從日本入口,只係小部份係.平時有D就話個個星期新鮮入貨,宜家又話通常一早供應商入定,所以將來唔受影響.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

so我之前都唔信佢地會真係個個星期日本進口食材.

大宅

好媽媽勳章

反長 ?

我唸我長期都唔會食魚生,壽司 lu ....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

頭先新聞至講好多日本食肆食物根本就唔係從日本入口.

珍珠宮

畀面勳章

一早就唔信佢地,依家穿晒啦:;pppp:

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

穿哂底添:tongue: :tongue:

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 CFaHB 於 11-3-16 13:20 發表
反長 ?

我唸我長期都唔會食魚生,壽司 lu ....

ME TOO

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

根本好多野都係內地入口而巳...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

無辦法, 要做生意
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

要保住飯碗, 死都要拗番生

侯爵府

好媽媽勳章

我都唔信佢地會真係日本進口.
It is because when I visited Japan, I found that the price of food in Japan (the same food) was more expensive (almost double price compare with HK)
e.g. It costs around $500-1000 per head in a good Japanese resturtant for dinner. However, in HK, we only need half price with similiar food.

so我之前都唔信佢地會真係個個星期日本進口食

複式洋房

想講好耐, 十多年前認識兩三個在中國大陸開漁場的人, 佢地養鰻魚供應比香港 的日本餐廳, 我唔敢話全香港日本餐廳用晒大陸貨, 只是十多年前佢地仲話遲d會養埋其他魚類.......都係供應日本餐廳.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果間間係, ricky san 唔使打鑼打鼓咁巴閉, 呢次佢唔知有咩計仔.

原帖由 ac321 於 11-3-16 13:37 發表
我都唔信佢地會真係日本進口.
It is because when I visited Japan, I found that the price of food in Japan (the same food) was more expensive (almost double price compare with HK)
e.g. It costs around $5 ...

禁止訪問

等待驗證會員

靠自己眼光
唔好隨便信人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係唔係自己心中有數

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無論佢地點講都好, 目前都係唔好食日本野穩陣D

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

死咯~~ 自揭底牌添
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

首頁

尾頁

跳至