跳至

首頁

尾頁

大宅

由昨日開始, 網上開始流傳有人在天水圍, 元朗及上水一帶, 回收日本奶粉吉罐, 呼籲市民在扔掉奶粉罐前將罐破壞, 以免不法之徒製作假日本奶粉.

網上留言如下:

<請廣傳>有BB 既朋友一定要睇!!!! 請各位媽媽留意在天水圍,元朗,上水一帶已有人要收日本奶粉吉罐
,價錢係20元一個,如果連埋內裡張Catalogue就25元
一個有幾多收幾多,多多都要。收來做什麼.......當然是用
來整A貨... 強國先至做得出...!所以大家掉奶粉罐時記住整穿個底.或者用
罐頭刀開左小小~!

事情未經證實, 可能為虛構消息, 相信市民無須過份懼慌

BIG 6 乜都做得出, 我信啊!!!

侯爵府

我就咁掉, 個罐咁硬, 好難整穿個底喎! 可唔可以用戒刀戒花個罐呢?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

I've even contact the supplier they said they don't do recycle since the formula milk is imported. She suggested to put them into the recycle bin or take them to recycle dealers. I think the supplier should be more environment friend and think about recycle the bin themselves.

大宅

好媽媽勳章

用罐頭刀開少少...

原帖由 Joshua_BB 於 11-3-16 14:22 發表
我就咁掉, 個罐咁硬, 好難整穿個底喎! 可唔可以用戒刀戒花個罐呢?

首頁

尾頁

跳至