跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

畀面勳章

原帖由 lovemy2kids 於 11-3-17 09:22 發表
點解轉奶粉要成幾觀先轉到?我兩個仔女話轉就轉,e生話的!

我一對仔女都係話轉就轉.

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 lovemy2kids 於 11-3-17 10:25 發表
我想講....
喺外國冇gum多曰本貨, 我地冇曰本奶粉, 曰本其他雜貨只可以去返佢地小本經營的店度買.
gum難道我地的海外唐人生存唔到? 世界之大, hk有gum多其他國家的東西賣, 點解依一刻唔放下0個份執著? 好似零食, 海 ...

講 ~ 都要人聽先得o架.....

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 keroroee 於 11-3-17 12:34 PM 發表
最好慢慢轉奶粉, BB太細,怕腸胃唔適應

舊:新

第一天 5 : 1
第二天 4 : 2
第三天 3 : 3
第四天 2 : 4
第五天 1: 5

五天一罐應該無問題喎...

咪係lor, 一罐就攪掂, 所以唔明有d要成幾罐去轉?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我都覺得超肉酸....人地國家咁樣,國民都冷靜面對(辜勿論佢地內心幾咁惶恐,起碼外表平靜,唔會自亂陣腳先)~反觀我地香港呢幾日.......搶奶粉....坐地起價....買夠某價錢先可加錢買奶粉...搶海味...搶零食.... ...我有個朋友响fb道講:"用慣食慣日貨既佢都唔知點算"....... 真係想覆佢"'死X左佢算!!!"

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

係好攰架!見你都UP得幾辛苦下!

原帖由 sarali 於 11-3-17 10:12 發表
你返來o拿.....^^
累死我呀....哈哈

首頁

尾頁

跳至