跳至

首頁

尾頁

男爵府

岩岩同我c6講笑 : 佢話超市排晒隊, 每個人搶好多鹽, 咩食多d鹽可以防輻射咩?

我 : 唔係食架, 係查係身"業"咸自己, 咁樣先可以防止輻射由日本飄過來...

c6 : 唔怪得d人十包十包咁買啦...

我 : wakakakaka..

周一嶽稱有常識不會食鹽防輻射

(商台)2011年3月17日 星期四 13:45

食物及衛生局長周一嶽說,謠傳指日本輻射影響海水,令食鹽不安全,以及有傳聞指食鹽含有碘,有助減低輻射,兩個傳聞都完全不正確。他表示,全球四分三都是海水,鹽的供應不會受影響,輻射在海水亦會漸漸稀釋,又強調,專家已勸籲不要亂用碘,而目前日本輻射仍然離本港很遠。他表示,鹽很難食,亦相信有常識的人,不會胡亂進食鹽去防輻射,而有高血壓的人,進食過量的鹽會導致水腫,腎臟有問題的人亦不宜進食太多鹽。

伯爵府

笑屎人咩.....

珍珠宮

畀面勳章

吓 ! 當自己係咸魚咁"業" ?! 真係估佢唔到

大宅

扮鹹魚??? 救命呀!我覺得好失禮好醜呀!如果我係外國人,我會看不起中國人, 覺得我地好stupid.

大宅

sorry,笑咗。。。。。。。。

原帖由 keroroee 於 11-3-17 14:17 發表
岩岩同我c6講笑 : 佢話超市排晒隊, 每個人搶好多鹽, 咩食多d鹽可以防輻射咩?

我 : 唔係食架, 係查係身"業"咸自己, 咁樣先可以防止輻射由日本飄過來...

周 ...

男爵府

加D梅菜,榨菜,咸酸菜...一齊"業",可能好味D喎~

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 keroroee 於 11-3-17 14:17 發表

周 ...
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

周 ...

咁即係每朝都要搽 salt 先可以出街.

子爵府

SORRY ! 我笑左出來

周 ...

伯爵府

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

跳落個海到以後都唔好上黎,咁就唔洗怕會中la

珍珠宮

開心吸收勳章

笑死我
d人當自己係咸魚...

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係好好笑!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

'業'完要曬吓先得喎

象牙宮

2024年龍年勳章

笑死我

水晶宮

未受輻射死 先咸死……

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

畀面勳章

大宅

D 人咁SIDE錢,幾日唔沖涼已經有咁既效果啦, 駛乜買鹽呀....

伯爵府

我都想咁講

原帖由 Garfield 於 11-3-17 16:18 發表
D 人咁SIDE錢,幾日唔沖涼已經有咁既效果啦, 駛乜買鹽呀....
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

首頁

尾頁

跳至