跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

原帖由 EASYMA 於 11-3-17 19:14 發表
我都有懷疑, 點解搞o甘耐都唔肯銷毀個爐, 仲有明名係地鎮帶都整個核電廠?

一開始美國就提出送出冷凝劑和專家協助, 但菅直人一口拒絕, 表示有力控制, 但今天世人看到是甚麼??

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我都懷疑個度係儲存核彈~~ 如果唔係點解係都唔比人幫手

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 WChan 於 11-3-17 22:51 發表
如果你有睇今日D報紙有講到, 日本仲用緊比較舊既核能發電技術, 當中需要用到"鈈"這重原料, 而呢種原料係用係核武, 一般用來發電既話好多國家都唔用呢種成本高好多既原料, 所以我覺得咩都有可能.

有核武當然要話比人 ...

我信,睇下大家屋企既電器,汽車,佢地既研究同發明,以佢咁先進既國家,why重用啲咁古老同危險既原料同方法去發電?江山易改本性難移,亦都可以話係自衛嘅

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 lauretta 於 11-3-19 01:10 發表
日本既用電量唔係我地可以想像得到...單單睇下東京...幾多大電視響街..仲有幾多五光中色既招牌燈箱..室內既地方希衡溫設施..冬暖夏涼..唔好忘記日本既冬天比我地凍好多WOR...日本係比我地香港大好多既地方...唔能夠 ...

就算關島依邊都依然未可以用太陽能/風力發電, 依度已經日日晒到亞媽都唔認得, D風又勁......

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

日本一日無核武其他國家係唔會驚佢, 佢係世界舞台上完全唔出得聲, 只可以聽美國話, 同時佢地亦好驚中國既冒起, 所以真係偷偷研究核武一d都唔出奇.

原帖由 豬仔mami 於 11-3-20 15:08 發表

我信,睇下大家屋企既電器,汽車,佢地既研究同發明,以佢咁先進既國家,why重用啲咁古老同危險既原料同方法去發電?江山易改本性難移,亦都可以話係自衛嘅 ...

首頁

尾頁

跳至