跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章

BB瞓覺有D頂腳, 又唔可以換過張BB床(放唔落大張D嘅床), 你地同BB瞓, 要有咩安全設備, 同留意D咩??

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

無喎~總之小心d囉, 我同我隻小虎妹都係咁一齊訓左咁多月, 其實bb咁大都無咩好驚lu...而我最驚佢訓訓下一腳伸過黎囉

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都冇安床欄呀,因為我訓出面,阿仔訓入面....
依家我訓訓下, 都驚佢突然"琴"我一把呀 >.< 有時打左橫訓, 雙腳就起我面前

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

可以阿仔weekdend 同慣我一齊訓大人床,所以平日起婆婆度唔肯一個人訓bb床lu,要同大人訓先訓得耐~ 另外,我家姐個仔訓覺都係360度轉既,張bb床都已經唔訓得,因為轉唔到會係咁叫同喊~
我媽叫我地2個收返張bb床返去,因為2個b都已經唔肯再訓,同埋夏天,可以鋪地墊訓地下wor~~~ so 張bb 床要留返比下胎lu~

大宅

驚佢訓訓下一腳伸過黎囉 ~~ ME TOO

伯爵府

我好鍾意同我阿仔一齊瞓大床架,
好鬼sweet,不過佢都仲肯瞓BB床嘅,
瞓大床時我最驚係人有三急時,
行開行埋佢醒咗會碌落地囉

侯爵府

我個仔一至星期五就係自己訓,6同日就係同我訓..
我個仔樣樣都好無所謂,訓邊度都得,總之有得訓佢就唔會嘈..

複式洋房

回覆:蕃薯仔媽媽 的帖子

我阿囡就試過反瞓到碌左落地!

複式洋房

其實我覺得佢仲懶訓過d大人 同不時訓到兩隻腳仔都係我個身度, 如果得我同佢訓一張床, 佢勁到可以頭變腳, 腳變頭

之前皓綸未識上, 落床時, 我行開行埋時, 都會放d "姑順" 係佢旁邊, 而地下就放張厚被, 以防佢碌落地, 自從佢識上落後, 我就無放被, 只放d "姑順" 就算

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆:有無媽咪係同BB一齊瞓大人床??

由一歲開始都係同我倆公婆一齊瞓大床,感覺好close ,有時見佢反瞓或發開口夢好好笑不過有時c6會詐型,覺得亞仔佔據咗佢同我嘅空間

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

別墅

環保接龍勳章

仔仔幾個月已經唔肯訓床仔了,要同我地大人一齊訓。係bb床訓有時濛濛瀧瀧見唔到我係旁邊就會喊醒,每晚醒幾次。之後轉同大人訓就訓得時間長d。佢試過反瞓,爬過我之後就碌左落地,喊到察天咁,個頭仲紅左,之後將bb床拍埋大床當床欄用。有時佢仲訓埋我個位,攪到我要訓床尾添~~

別墅

我倆同阿仔一齊訓,有時阿仔發夢開心到笑出聲.

大宅

由女女3個月大開始一齊訓,我本身醒訓,小心張綿被不要壓到bb。

別墅

回覆:有無媽咪係同BB一齊瞓大人床??

我都要兩個月前開始同阿囡訓啦, 佢同我一人一張被, 所以半夜要成日起身幫佢come被lor!

入黎我個Blog分享下啦~
http://hk.myblog.yahoo.com/anntou306/

複式洋房

我就唔建議同小朋友訓一張床。
一來驚“扎”親佢! 二來唔想佢依賴同大人訓!! 三來自己訓得唔舒服~第二日無精神返工!!

如果BB床細咗。可以買DBB後邊塊板可以平放出來。。延長。。可以訓到4歲,5歲。YAhoo拍賣有得睇,你可以先度下個SIZE先買!
~~感情需要雙方面的~~

首頁

尾頁

跳至