單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

當然...有開心亦有吾開心啦.....
至於小朋友的影響...要睇佢地當時幾大..而且要睇父母日後點安排...要留意多D小朋友的情緒...
大人要出多D關心和時間..等小朋友得到最少影響,
打好親子關係最重要,
因為單親路一定很難行...既然選擇了,就要開心點面對,
...其實小朋友會好受大人影響KA...小朋友見到你吾開心,佢地會知,亦會比自己壓力....很多會收在心底裡....
所以做大人的,要多和小朋友多點傾談...等小朋友知道在單親家庭生活不是醜事..不要怕,要開心生活..
有空多點帶小朋友做吓義工,去幫吓人...做D有意義的事..
不要封閉自己....

原帖由 簡簡單單 於 11-3-19 10:42 發表
到老陣時,兩個囡囡結婚后,,咩一個人孤單無意思
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

侯爵府

環保接龍勳章

我估你係好後生...貢快想到老時的生活...

就算是雙親家庭,..到左老時,都會其中一個..先行一步走先...

孤吾孤單...其實要好睇自己心態.....看多點世界...就吾會孤單KA LA.....路係人行出黎KA...

原帖由 簡簡單單 於 11-3-19 10:42 發表
到老陣時,兩個囡囡結婚后,,咩一個人孤單無意思

侯爵府

環保接龍勳章

哈哈...傻人都有人支持....真開心....
但狂人亞伯...你幾時先肯比椶仔出黎玩呀?

原帖由 酸棗仁 於 11-3-19 12:05 發表

傻人,

送比您!

坑口狂人上

侯爵府

環保接龍勳章

WO....大家比多D愛大家....世界都會和平D KA....

原帖由 catfitfit 於 11-3-19 12:18 發表

我感受到好強嘅正能量.......認真講句, 多謝......

侯爵府

環保接龍勳章

多謝比面
原帖由 酸棗仁 於 11-3-21 15:34 發表

Vane,

借用了你以上金句, 攞咗上網, 希望你唔好介意.

首頁

尾頁

跳至