單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章

有時候得自己一個人既時候會覺得孤獨囉, 但係都無話開唔開心...

調返轉嚟講, 咁開心有好多種方法架麻...

唔好放大''單親''呢個身份, 其實這是沒甚麼大不了的事...

我哋成日都話, 人生路長, 其實除咗長之外, 仲有好多野喺人生路上... 包括朋友, 親人... 仲可以係你自己既興趣都係你人生既一部份...

我自己呢, 覺得悶既時候會睇書, 各式各類既書都睇, 有時候會忽然發覺自己原來真係睇咗好多書, 呢啲都係''孤獨''時帶比自己既得著...

係真架, 我哋成日講既開唔開心, 其實好取決於你刻下既心態...

''山不轉路轉, 路不轉人轉, 人不轉心轉'' 有啲野改變唔到都無辦法架啦, 咪改一改變自己既心態囉...

子爵府

環保接龍勳章

以下內容你當講笑啦...

你囡囡既媽媽過咗身, 時間耐咗細路女既感情可能真係會淡啲, 你唔好怪佢啦...

我呀, 生勾勾喺度, 我囡囡都係咁對我呀... 囡囡既利是錢我由她自己洗, 基本上我唔干涉佢... 不過有時同佢講, 好似買餸, 或者去街食下午茶, 有時叫佢出啲錢, 佢會同我講: 用你啲錢啦, 你多啲錢吖麻, 用晒你啲錢至用我啲錢啦...

原帖由 88ofsun 於 11-3-19 22:55 發表
我比較少唔開心,多數係俾阿女激親。

早兩年的母親節,我帶阿女去掃墓。買花時,我叫佢揀一支康乃馨,佢硬是要揀兩支。我心諗,兩支就兩支吧,其實也不是甚麼大問題!去到墳場時,我見有兩支康乃馨在手,為了增加女兒的參與感,
我便說: ...

子爵府

環保接龍勳章

點解你問佢唔問我呀?!

嘻嘻, 你唔問我我都答你, 我好開心囉...

原帖由 wensi 於 11-3-20 00:02 發表

我問你而家開唔開心?

如果係唔開心, 離婚後大不了咪同而家一樣唔開心. 你有損失咩? 無wow! 起碼唔洗提心吊膽怕有大耳窿上門, 你見識過未?

益左個男人風花雪月? 唔俾係自己風流快活? 同仔女同朋友唔得ge? 一 ...

子爵府

環保接龍勳章

Um... 我其實無咩所謂,反正都係自已個女。。。

原帖由 88ofsun 於 11-3-20 20:47 發表
從局外人的角度來看,這的確是笑話!當然,你不好受亦是一個事實!

子爵府

環保接龍勳章

火火既意思:

好惡既媽媽=好安全既夾萬!

原帖由 ChammyMAMA 於 11-3-20 21:00 發表
好彩阿囡話錢要放喺媽咪度啫,不過入咗落佢隻豬隻度,想攞番出嚟都幾難!!

首頁

尾頁

跳至