自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我覺得個間得個辣字, 譚仔好咪過佢
原帖由 lilymang 於 11-3-20 19:29 發表
我最鍾意係香燭鋪隔離果間..

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

荃灣真係好多好嘢食架。。。。
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

未生呀女前成日食3條魚! 生完一直未食過.....超多人食 !

別墅

原帖由 tammy2008 於 11-3-21 00:29 發表
小巴黎 - 食越南野

南豐中心迴轉天橋下面 - 食那渣麵

小巴黎都ok..
不過冇以前咁好食

禁止訪問

侯爵府

原帖由 rubyplk 於 11-3-20 21:41 發表

即係邊間呀?? 係邊到呀??
夠唔夠辣架??

雲貴村

侯爵府

仲有大河道卓悅對面係樓梯底嘅車仔麵

大宅

原帖由 小bie豬 於 11-3-21 03:48 發表

認同~  佢既雞翼  雞蛋係我至愛

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

記住記住, 下次係附近試下!

伯爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

呢間都好好味
當遇到困難的時候

成功就在你的前面

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

呢間

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

魚魚魚呢,2間唔同廚房,所以好多人都話原始鋪好味d

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

正丫! 由細食到大

以前ok 果位, 以前係果汁店, 食完車仔麵再買杯幾蚊雞既果汁

大宅

雲貴川斜對面既薯粉好食~~
力生樓下既蘭州拉麵唔錯~~
地鐵站(綠楊出口)爭鮮樓下唯一上海麵ok~~
地市廣場地下外圍olive cafe意粉好食~~
再諗諗先~~~

禁止訪問

伯爵府

荃灣真係有好多野食架, 我係度住左幾十年, 差唔多間間食店都幫趁過.

如果計普通餐廳, 嘉樂就最正, 不過依家太多人排隊冇食好耐lu西餐應我鍾意去olive cafe, 荃昌既森美同希奇, 依家響大會堂新開既餐廳都唔錯,又抵食
日本菜我覺得最好食係鱟魚坊既井上, 壽司做得幾出色, 不過熱食麻麻, 近排重有75折添
米線就梗係香車街既老闆娘好食啦, 雲貴川依家差左好多,反而佢隔離個間上海面唔錯, 又平又好味
飲茶點心最好係翠園同vc,早茶同下午茶好抵食

重有好多, 例如彬記既雲吞面, 牛欄既牛什面, 熱狗之家既芥辣熱狗, 雲米家水煮牛肉飯, 山西刀削面, 合記燒鵝, 薄餅店既pizza同燒骨, 江記鳳爪面, 沛公千層班戟, 聯發叉燒飯....多到數唔哂

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 RT 於 11-3-21 12:35 發表
荃灣真係有好多野食架, 我係度住左幾十年, 差唔多間間食店都幫趁過.

如果計普通餐廳, 嘉樂就最正, 不過依家太多人排隊冇食好耐lu西餐應我鍾意去olive cafe, 荃昌既森美同希奇, 依家響大會堂新開既餐廳都唔錯 ...

果然地膽~

香車街米粉同熱狗成日想去試..都未去試

呢期偏愛川味薯粉
小巴黎豬扒差左少左依然好想食

丫~沙咀道間越南野有無試過 ?!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 RT 於 11-3-21 12:35 發表

如果計普通餐廳, 嘉樂就最正, 不過依家太多人排隊冇食好耐lu西餐應我鍾意去olive cafe, 荃昌既森美同希奇, 依家響大會堂新開既餐廳都唔錯 ...

嘉樂<==係咪冰室果間?

子爵府

原帖由 ganbare 於 11-3-21 00:00 發表
係喎 , 上星期食過 "魚魚魚" , 真係幾正喎 !
正呀 我次次食都連湯都飲埋!

男爵府

力生樓下既蘭州拉麵我差不多個個星期都要食一次, 重要次次都係麻辣鴨腎刀削面, 真係好正.... 果個星期唔食過佢我會掛住佢架!

首頁

尾頁

跳至