跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

畀面勳章

已經全pump左快8個月了, 原本諗住慢慢轉奶粉, 但見而家d奶粉咁難買又成日加價...餵母乳真係慳唔少~
不過已經開始減產中...餵得幾耐得幾耐啦~大家互相支持下~

大宅

Hi!我都仲餵緊人奶!不過係全埋身!我諗住最多餵到一歲唔餵啦!因為真係好想減肥!

複式洋房

我都仲餵緊人奶,半pump半埋身,我都希望餵得越耐越好.我就瘦過生之前喎.大家努力加油.

大宅

我都係全泵人奶媽媽, 之前都有諗過轉奶粉比佢食, 而家唔會住啦, 我都希望餵得越耐越好!~ 各位媽媽加油呀!

男爵府

我係全埋身媽媽...
早排都諗住轉食奶粉嫁喇...
不過e家咁樣...
睇多幾個月再作打算啦...
加油啊...

男爵府

醒目開學勳章

全埋身中 ~~ 希望好似大仔咁餵到2歲~~

大家努力呀~ 唔覺唔覺大家都餵了差不多7個多月...呢d日子好快過的~ 好好珍惜~

珍珠宮

好媽媽勳章

我一路係半人奶咋, 6mth開始慢慢減, 而家減到早晚泵, 一日1.5-2餐咋, 本來都想快d收奶算, 但而家奶粉供應緊張, 所以都繼續泵, 諗住多一餐得一餐

大宅

我番工bb就食粥仔&米糊,其他時間埋身餵!
亞囡好大癮食人奶,我一抱佢就即要埋身食下先肯架 !

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都仲有餵, 不過阿囡開始食粥及糊之後都食少咗, 大家一齊努力, 有幾多就餵幾多啦, 唔駛買奶粉ma

大宅

環保接龍勳章

我都餵緊人奶! 加油呀

民房

我都有餵, 不過一日比一日少, 只可以餵到2餐, 仲有冇方法增加番呀 !!!

別墅

I am a pumping mom. As need to work, only can pump in the morning and at night...now can only pump 17-22oz a day, can meet bb around 3 meals.
Add oil together la... my next target is feed bb with breastmilk to 9 mths! (my original target is 6 mths and achieved ^^)
I found that started from last month when M period comes again, milk level drop significantly...
So, need to drink more fish soup ar.

男爵府

我都仲餵緊, 不過只得返三餐既份量, 但就係埋身囉. 除左營養好之外, 另一個唔想戒人奶既原因係, 間中半夜餐夜奶, 同天光餐奶, 都係餵人奶方便好多hehehe:lol

別墅

我係埋身餵,目標係一歲,不過出街就奶粉...大家加油吖^^

男爵府

我本來開頭全人奶加坐月食得清淡, 修身好快. 跟住到後期, 開始半人奶, 但又唔夠膽食得少, 怕bb無營養, 結果就肥返好多喇

原帖由 moonmoon^^ 於 11-3-21 01:04 發表
Hi!我都仲餵緊人奶!不過係全埋身!我諗住最多餵到一歲唔餵啦!因為真係好想減肥!

侯爵府

畀面勳章

好羨慕你地可以全埋身~
我要返工只係早晚pump一次咋!
我都係未修到身呀
唯有唔餵先開減肥大計啦~

侯爵府

畀面勳章

原帖由 blackypurin 於 11-3-21 10:30 發表
我一路係半人奶咋, 6mth開始慢慢減, 而家減到早晚泵, 一日1.5-2餐咋, 本來都想快d收奶算, 但而家奶粉供應緊張, 所以都繼續泵, 諗住多一餐得一餐

me too!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 LoveIsaac 於 11-3-21 12:08 發表
我都有餵, 不過一日比一日少, 只可以餵到2餐, 仲有冇方法增加番呀 !!!

我keep住飲豆漿, 黑豆漿都可以, 食materna, 食卵磷脂, 飲多d湯水~

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我宜家都係咁靠半夜同天光埋身餵, 返公 pump 出嚟嘅已經得番 3oz咋

原帖由 寶寶龍 於 2011/3/21 21:49 發表
我都仲餵緊, 不過只得返三餐既份量, 但就係埋身囉. 除左營養好之外, 另一個唔想戒人奶既原因係, 間中半夜餐夜奶, 同天光餐奶, 都係餵人奶方便好多hehehe:lol ...

複式洋房

都仲餵緊人奶!不過係全埋身!另外每日加兩餐粥仔!

首頁
12345...6

尾頁

跳至