自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

咁我都明白,退燒真係退燒嘛。
我擔心係點解照顧小朋友果個自己咁唔小心,仲想懶返我轉頭。
又擔心又傷心

原帖由 bosch 於 11-3-22 10:06 發表
退燒藥只退燒, 唔代表可以打退細菌, 跟足咁當然係好, 但隔耐左至食都唔怕, 反正唔可以食得耐(我住呢度既paracetamol 係寫明只可食/塞2日, 之後一定要停), 同埋退燒藥點都會對小朋友既肝有負擔.

早排我個仔燒到41.x ...

珍珠宮

可以飲吓保曠力, 我仔5歲時試過又係扁桃腺發炎時高燒,時又無甘高, 持續成個星期, 嚇死我, 醫生都叫飲吓保曠力.
扁桃腺炎係會持續燒嫁, 要消左炎先會退燒嫁.

大宅

如果囡囡精神OK...肯食0野... 就吾使0甘擔心... 而家0的菌起碼要 5-7日先退架...
放心啦...好快無事...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

上黎真係可以得到更多

多謝大家

大宅

原帖由 sasa0208 於 11-3-22 10:09 發表
咁我都明白,退燒真係退燒嘛。
我擔心係點解照顧小朋友果個自己咁唔小心,仲想懶返我轉頭。
又擔心又傷心

我非常明白你心情...我女上月燒0左11日...搞到我都癲癲地...醫生幾乎要開情緒葯比我食...

象牙宮

原帖由 穎穎豬媽 於 11-3-22 10:15 發表

我非常明白你心情...我女上月燒0左11日...搞到我都癲癲地...醫生幾乎要開情緒葯比我食...

首頁

尾頁

跳至