懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

剛剛5個月只係feel到d腸好似有野撩咁,都係一兩下,唔多,過左2,3日連呢d感覺都無埋
到而家5個半月,都係尋日先feel到bb踼我,我開頭都唔知係唔係,個肚入面彈左一兩下,到我真係摸到個肚彈左幾下,我先知道係bb踼我
不過今日feel唔到bb踢我喇,老公都未摸到~好期待bb再踢我呀,不過唔到咁大力,要溫柔d,媽咪怕痛啊~
各位媽咪,你地幾多個月感覺到bb踢你?感覺係咪同我一樣,係彈下彈下咁架?

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

我都22w啦, 我都係一時時feel到, 有時係feel到肚皮跳左下咁, 好似打鼓咁, boom一下;有時又好似係d腸郁郁下咁;有時係覺得個肚有野頂頂下咁(肚谷谷, 脹脹地咁), 我覺得打鼓feel似bb郁多d, hahaha, 其他都唔知算5算~

大宅

我都係五個半月到呀...而家23W~~起大概21W到就FEEL到佢踢左一踢~~但又唔係好肯定喎~~又係彈下彈下咁~~我嘅胎動又係唔多嫁~~唔知係咪正常呢~~我見有啲JM話會郁到個肚變哂形....但我仲未試過呀..>.<....前幾日....BB又好似踢我...我冇用手摸...你試下望住個肚...會見到個肚郁郁下嫁~~好攪笑的~~
原帖由 yani8322 於 11-3-24 02:07 發表
剛剛5個月只係feel到d腸好似有野撩咁,都係一兩下,唔多,過左2,3日連呢d感覺都無埋
到而家5個半月,都係尋日先feel到bb踼我,我開頭都唔知係唔係,個肚入面彈左一兩下,到我真係摸到個肚彈左幾下,我先知道係bb踼我:excited ...

男爵府

我記得要24-5WEEK先FEEL到明顯郁

別墅

育兒性格勳章 畀面勳章

我印象中係五個月到....

子爵府

兩胎都係16wk左右

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我第一次有明顯BB踢了一腳係14週3日開始(隔一, 兩日又一次),之後到16週就開始每日都有,但又未至於在肚皮上凸出來,只係感覺到佢的腳仔用力踢我個肚!

大宅

我18W度已經Feel到,個感覺好似有野細細力new你咁,初初次數唔多嘅,不過就日日都有

宜家已經32W,BB成日都會郁架,個肚真係會變形架,好攪笑

原帖由 yani8322 於 11-3-24 02:07 發表
到而家5個半月,都係尋日先feel到bb踼我,我開頭都唔知係唔係,個肚入面彈左一兩下,到我真係摸到個肚彈左幾下,我先知道係bb踼我:excited ...

男爵府

我而家20個wk, 都係feel唔到咩係胎動, 只係feel到個肚裡面喺度震吓震吓...我都好想feel吓啊~

大宅

我宜家24w, 日日都feel到阿b郁, 有時都幾大力。最初係18,19w到有d 彈彈下咁law, 我個時都唔知係腸郁定bb郁,不過阿媽話係bb郁wo...我宜家有時都見到個肚會彈一下, 不過又未話會變形, 唔知幾時會變形呢, 我都想見下, haha

別墅

我嗰時17週

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

回覆 9# kaman710 的文章

你既震吓震吓, 會5會就係胎動~每個人感覺唔同~
ps: 我有時訓係度望住個肚都見到個肚會變形, 原本平既, 見到右邊突起左~好搞笑, 係個果時候會勁摸bb~~

子爵府

我第二胎15WK左右FEEL到胎動

伯爵府

我都係...

原帖由 Jomei 於 11-3-24 14:34 發表
我第二胎15WK左右FEEL到胎動
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

大宅

期待中...

別墅

陪月勳章

肯定FEEL到就19W, 不過之前都有DD覺得...

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我成21wk先開始feel 到少少~~
個肚突然會跳一下咁, 以為係條腸郁咁~~
22wk 問醫生, 佢話係胎動喎~

到左24wk 度就明顯好多同埋有時會幾大力咁, 又好似係度轉身, 好搞笑架~~

我好期待佢郁個肚變形呀

男爵府

畀面勳章

原帖由 Smartbaby0911 於 11-3-24 16:41 發表
期待中...

我都好期待.

別墅

我16weeks 開始feel到喇!

別墅

about 22week...

首頁

尾頁

跳至