自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

好多電話PROMOTE, 我多數唔聽, 但有一日無情情聽左, 咁啱想CUT I-CABLE!

而家佢做HK$199 一個月, 包電話包TV, 仲要係100M!
頭12個月FREE我的, 24個月約, 即是HK$99.5/月!
安裝時比HK$980, 第13個月開始扣錢!

超抵!
今晚又OT!!!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 bastet 於 11-3-25 14:40 發表
好多電話PROMOTE, 我多數唔聽, 但有一日無情情聽左, 咁啱想CUT I-CABLE!

而家佢做HK$199 一個月, 包電話包TV, 仲要係100M!
頭12個月FREE我的, 24個月約, 即是HK$99.5/月!
安裝時比HK$980, 第13個月開始扣錢!

超抵! ...

是否安裝時比 $980 是1-12個月都唔駛交錢?
到第13個月就每月比$99.5?
是嗎?

侯爵府

HKBN 係咪 BB100? 你係新客定續約?
HK980係咩費用? 13個月起才交HK99.5?
我網上x7月到期,都考慮緊轉BB100
thx

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

要交$199 一個月,free 12 個月,除番開即係$99.5 一個月

子爵府

好媽媽勳章

成個合約期費用是否 ($980 + $199 x 12) / 24= $140.33 平均一個月。是嗎?
有沒有其他野送?之前我見到話有 coupon 送。
唔該!

珍珠宮

熱血金章

原帖由 appleyuen 於 11-3-25 18:59 發表
要交$199 一個月,free 12 個月,除番開即係$99.5 一個月

都係你有聽書
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

熱血金章

原帖由 mickychow 於 11-3-26 09:50 發表
成個合約期費用是否 ($980 + $199 x 12) / 24= $140.33 平均一個月。是嗎?
唔該!

安裝時比的 $980, 係第13個月開始係月費果度續個月扣番. 並唔係$980+99.5x12mouth:
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 toffeetong 於 11-3-26 10:21 發表

安裝時比的 $980, 係第13個月開始係月費果度續個月扣番. 並唔係$980+99.5x12mouth:mouth:" />

死啦!我真係好鬼蠢!
即係平均一個月幾錢?

水晶宮

樓主,有冇sales電話?我朋友想轉!

男爵府

下~~ 點解我剛剛收到 SALES 電話比我 , 要我 $198 一個月 /100M + 家居電話~~ 太貴喇~~~

男爵府

我都想知個sales 電話啊..
thx!!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 wcandtt 於 11-3-26 11:05 發表
樓主,有冇sales電話?我朋友想轉!

我有save到電話, 唔知搵唔搵到sales 呢!
35693391 唔清楚係唔係direct line!
今晚又OT!!!!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 appleyuen 於 11-3-25 18:59 發表

yes!
今晚又OT!!!!

水晶宮

知唔知貴姓呀??? Thank you!!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 mickychow 於 11-3-26 09:50 發表
唔該!

那hk$980 是安裝費, 當預繳, 由第13個月開始扣左先, 扣晒980蚊先開始比錢!
第1-12個月 free
第13個月 月費hk$199, 但係980蚊度扣, 即我仲係唔使比住

我total 會比 12個月錢, 其實個tv都唔係好多野, 但有disney channel, 咁阿囡好開心!
屋企電話, 我根本冇用架!

如果只係計上網, 有線真係平(當然唔計100m啦), 有線叫我renew contract, 只係要比hk$56一個月咋 (上網only, 冇電話!)

咁平, 都冇野送啦, 我見到其他post renew HKBN 要$109, 送200 coupon, 但就只係broadband, 冇電話架(但有tv)! 我係新客都幾已經係幾好的offer了!

今晚又OT!!!!

水晶宮

原帖由 bastet 於 11-3-26 22:51 發表

那hk$980 是安裝費, 當預繳, 由第13個月開始扣左先, 扣晒980蚊先開始比錢!
第1-12個月 free
第13個月 月費hk$199, 但係980蚊度扣, 即我仲係唔使比住

我total 會比 12個月錢, 其實個tv都唔係好多野, 但有disney ch ...

原來你係新客!!! 好抵!!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 wcandtt 於 11-3-26 22:50 發表
知唔知貴姓呀??? Thank you!!

我裝左成個2星期, 真係唔記得左.....
但佢有同我講過呢個promote係個別屋苑, 因為佢sale我時係同我講199, 但只free 5個月, 後來又call back我再講再平比我的!
今晚又OT!!!!

水晶宮

唔該晒你呀!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 mickychow 於 11-3-26 10:43 發表

死啦!我真係好鬼蠢!
即係平均一個月幾錢?

hk$99.5
今晚又OT!!!!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 wcandtt 於 11-3-26 22:59 發表
唔該晒你呀!

welcome!~!!
今晚又OT!!!!

首頁

尾頁

跳至