想生BB

跳至

首頁
12345...54

尾頁

大宅

各位JM, 我於上年8月小產後, 今年再次懷孕, 本身已經好大壓力, 今胎一路都好正常, 但尋日9WEEK , 醫生話照到個胎心跳好弱, 抽左血, 一星期後再抽血同照, 期間, 醫生只係話可以休息, 無其他野可以做, 我好擔心, 請問有無JM試過這種情況? BB心跳會正常返嗎? 除左等, 我還有甚或可以做呢? 好怕, 我會否再度小產呢?

男爵府

好媽媽勳章

弱既意思係跳得慢?你BB心跳幾多?
奀b仔9月16日出世啦~

大宅

你依家只可以做既就係休息多d,放鬆心情~
祝你同bb身體健康!
加油呀!加油呀!

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

我都係上年8月小產, 今年再次懷孕...

今胎一路麻麻地...急症都去兩次.....

上星期 7 WEEK 醫生話照到個胎囊無胎心, 胎嚢較扁, 有血, 唔樂觀, 要再睇定d先...
依家 8 WEEK , 下星期一再照....等等等等等等!

我只可以休息, 無其他野可以做, 我好擔心....有時我會無啦啦

我都好驚會再度小產呢....不過都有心理準備 !

大宅

奀b豬媽咪 : 醫生無話比我知心跳幾多, 只係話好弱, 唉, 真係好驚呀!!!

mandymak915 , BOBO6 :THANK YOU, 我而家都係屋企盡量休息, 但心入面真係好不安!!!
fongkpk : 得同你個CASE都好似, 都係上年8月小產, 我而家都9WEEKS了, 有時心諗, 點解兩次都發生你自己身上, 點解要係我, 點解比左一個希望人又要收返????? 呢一星期真係好難過, 要下星期四先覆診, 其實, 我都做好心理準備,只是, 我想好難再面對第三次懷孕了!!!!

男爵府

好媽媽勳章

可能你排卵遲左呢,因為岩岩BB有心跳唔係太快,過多一兩星期會快D,我仔仔初初都係110咁上下,之後就KEEP住150-170,唔好太擔心,冇事既,比D信心BB~你同BB都要加油~

禁止訪問

環保接龍勳章

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 BOBO6 於 11-3-26 22:20 發表
你係點知BB幾多心跳,係咪要問先講

個時BB一有心跳,醫生就同我度,係照U/S部機可以度到,我冇問過佢,係佢話我知,同埋個心跳幾多,會係張U/S度出埋~

大宅

回覆 9# ivylai530 的文章

唔好咁擔心住...我都試過.沒原因地小x。

3個月之後再有咗...下個月生得lu......

你要記住...now bb 最親是你....你1定要支持佢.知道嗎....加油!!!!!

別墅

Yes 加油,妳有冇叫醫生開d安胎約呀?雖然唔知會否有幫助,但總好過乜都唔做,當然妳都唔好咁操勞,bb你都要加油,唔好嚇親媽媽呀。

洋房

放鬆d, 加油呀

大宅

原帖由 BOBO6 於 11-3-25 18:29 發表
小心飲食,唔好搽油(白花油之類)

哦?! 原本有咗唔搽得油?

大宅

ivy,take care~
我曾經試過小產及宮外孕..."上天比左我但又拿返的心情"~我好明白~~
加油,唔好放棄,一定要好好休息...放鬆心情對你及你的胎有幫助~~

大宅

Thank you 大家, 有你地支持, 個心真係舒服好多!! 醫生有開安胎藥比我, 另外我都有睇中醫, 希望盡量可以幫到佢啦!!!
一路都以為自己好堅強, 不停想好多理由去安慰自己, 以為可以好似上一次咁捱得過,但原來人可以承受既壓力真係好有限, 漫長既7日真係渡日如年, 還有4日, 但尋日發現身體方面已經回覆正常, 不再想嘔, 谷胸了, 我既情緒亦已經失控了, 滿腦子都係負能量, 只係不停大喊, 嚇到身邊愛我既人, 但亦可能因為發洩左D負能量, 今天輕鬆了很多!亦準備好去接受, 是好消息還是壞消息也需要去面對!!

珍珠宮

畀面勳章

醫生都無講什麼,你唔好想太多野啦.現在好好地休息及飲多D花膠湯。

大宅

加油加油....為左bb...要盡量放鬆心情...唔好太擔心...盡好自己本份...休息多d就得架喇....

子爵府

我未試過bingo, 但我都好明白你現在的忐忑心情.

唯有多休息, 小心飲食, 好好跟老公分享現在的心情, 願一切順利!!!

大宅

Ivy,
我今天見醫生...醫生話照到個胎囊有胎心, 但無心跳, 唔樂觀 .又比多一星期再睇奇蹟....下星期一再照....等等等等等等!

我已經book 定醫院 下下星期做清宮....打定輸數...
我都想問點解要係我…..漫長既7日真係好難過, 99&亞媽又唔知得,一個人係屋企, 我的情緒一直處於低潮,我希望我仍然可以面對第三次懷孕了!!!! 因為我還又時間,所以唔好放棄,一定要好好休息...放鬆心情

大宅

fongkpk

聽到你依個case,好想比支持你!無論點,你都唔好放棄!條路係好難行,但你要堅持! 一個健康嘅bb等緊你架!!

首頁
12345...54

尾頁

跳至