婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我表妹同我呻...上個禮拜佢帶病同佢老公返去探佢99
表妹因為哮喘底, 最近天氣反覆佢咳得好勁, 佢老公都好著緊佢, 可能因為成程對表妹噓寒問暖所以佢99唔抵得啦......跟住佢地食野時, 佢老公話表妹唔食得, 因為咳, 99竟然話: 你咳咩? 唔覺既?..........

我同表妹由細玩到大, 佢咳時真係好辛苦, 連開聲講野都唔得, 因為一開聲就咳......仲有, 佢食個啲抗敏感藥好辛苦, 因為個人會好攰好眼訓...........佢身體又唔好, 唔係食一兩次就好到..........佢99有乜理由會聽唔到佢咳呀..........

之後表妹對鞋爛左, 佢老公話要買對新既俾佢, 佢99即刻同表妹講: 乜你得呢對鞋咩?

我表妹覺得好激氣.......佢有返工, 公一份婆一份, 個99好似慌死表妹洗佢仔錢咁......就算係又點呢? 老公洗錢係老婆身上有咩問題? 佢99自己都冇返工啦..............

最令表妹激氣係, 佢同佢老公講, 佢老公話佢媽不嬲係咁, 係表妹自己多心.......表妹同老公講買鞋對話時, 佢老公竟然反問表妹, 你係咪以為我媽咪嫌你窮呀?.............我聽到都激到想死..........同埋我表妹唔窮咯, 雖然都唔係有錢.......

啲男人有時真係唔明婆媳間既明槍暗箭................所以老婆有時都唔好怪老公唔幫自己, 佢地唔係唔幫, 係根本唔明..............

alphabetagamma  其實明知男人唔多覺阿媽有問題, 唔應該係老公面前講99不是, 咁仲好呀. 你表妹夫又咁錫個老婆, 你表妹一於扮無知, 唔該聽的就當聽唔到  發表於 11-3-28 18:50

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

點會唔明丫,只係唔想理姐 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

大宅

ivory0915 發表於 11-3-28 12:31
點會唔明丫,只係唔想理姐 ~

講得o岩~~老公係唔想理唔想煩o者!!!!

我老公都係咁..............................

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係男人心目中永遠係多一事不如少一事

禁止發言

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

兩樣都有啦。
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

所以我主張應該學如何保護自己 !!

唔好俾人蝦

男爵府

畀面勳章

我老公都系咁,次次同距講62.99D討厭嘢,距都話距地都唔唔系咁的意思。
咁又系,距對住距屋企人,幾十年,有咩唔合理都邊成合理啦。

譚BB,預產期7月7

侯爵府

我老公又係咁, 成日替佢媽講說話, 話我多心, 喂, 兜口兜面講我, 我除非耳有事先會聽唔到. 不過我老公認同佢媽有d 野做得唔對, 只係不停叫我唔好理佢.

伯爵府

好媽媽勳章

比我會係99面前咳多幾聲,要老公即走陪我返屋企,重要係99面前叫老公買多d野比自己。反正佢點都有說話講,米比多d佢聽激死佢!
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

46扮傻咋, 點會唔明, 我46都係咁, 勁~

侯爵府

好媽媽勳章

我每次同c6講關於99既野,C6都會話我多心、99唔係甘既意思等等........搞到我依家都無再同C6講99既野,就算講左都等於無講!!都唔知C6係真唔明定係點

reatrice  我c6例牌回應:"算啦" "阿媽唔係咁意思" 好似係我特登同99過唔去咁!!!  發表於 11-4-1 15:39
cariomama  個個老公都係咁咖啦
我個咪又係咁. . .  發表於 11-3-30 16:35

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我99如果甘講,我會係甘爹老公,話好辛苦,i 住老公,仲叫老公同我濕平,佢比錢!!仲不停些些老公,仲大大聲講冇嫁錯人,睇下邊個爆血管先!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又或者男人係習慣左佢阿媽係咪,
咪唔覺得D說話有骨囉

珍珠宮

美亞 發表於 11-3-28 13:00
男人多數蠢的GA !

同意, 簡直就係鈍~!

大宅

畀面勳章

佢係明既,不過唔係好幫我,又話我多心,呢d唔係叫孝順囉唔該,諗起都火滾!
仲要幫佢地講好說話..真係頂佢唔順!!

子爵府

好媽媽勳章

回覆 ivory0915 的帖子

同意...而且佢地兩母子由細相處到大...老婆對奶奶既問題...對佢地黎講...唔係問題...當聽唔到...唔好介意咪得囉...

[url=http://lilypie.com][img]

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

我同老公講佢點解有咩都淨係話我唔話佢呀爸呀媽,
佢竟然話「你係我老婆我梗係話你啦,唔通話我呀爸呀媽咩!?」
真係xyz@$&*.......

伯爵府

d男人係咁架啦~如果我99講左d我覺得好hurt我既野,佢就會話:我阿媽表達能力差姐,佢唔係咁既意思...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好多男人明知明白都吾會出聲GA, 吾通真係話自己個老母吾岩咩?! 扮吾知, 就會大家有位落台, 如果個男人一出聲幫自己, 就會係一個收吾到科既局面
我老公就係其中一個, 佢明知佢阿媽點對我, 但每次佢都係輕輕帶過, 老公成日同我講, "婆媳問題家家有, 一有第3者插手, 就會變做一件好核突既事, 婆與媳, 一定兩個都有問題, 因為2個都係吾同既人, 來自不同既家, 點會無問題呢?"

戲如人生  你老公咁講..好過樓上果個鬧老婆GA喇XD  發表於 11-3-29 09:45

首頁

尾頁

跳至