跳至

首頁

尾頁

別墅

上星期四去完健康院學左餵人奶既正確姿勢之後,果晚bb 好準時兩個鐘醒一次要奶,但係只係keep左一晚咁大把!之後幾曰bb返返轉頭,食食下奶又訓,點叫都唔醒,食完兩個鐘想叫醒佢,又叫唔醒佢,最近呢兩日仲差左,食幾分鐘就訓左,dr.已經話佢要追磅,再係咁,我驚佢愈來愈輕,點算好,有無媽咪可以教我點做,如非必要,頭一個月我真係好想餵人奶,唔想餵奶粉。

複式洋房

回覆 Dorothy4250 的帖子

我好殘忍架, 佢食食吓瞓咗我就彈佢腳板, 咁就會喊醒....

子爵府

我老公都係呀, 用手指好大力彈佢腳板, 搞到佢喊晒架...
再唔得, 試下用凍水同佢洗面囉

禁止訪問

大宅

我會打開佢張被, 等佢d手腳涼涼地. 再摸下佢d手腳囉..

大宅

你試下摸佢下巴仔.佢就會繼續食奶架啦.

大宅

姑娘教我在餵奶時用另左隻手幫bb"r"背,都好work,一路按,bb會一路keep住飲。
My baby girl: Samantha: 10 Oct 2009
Sammi: 15 March 2011

洋房

1) 彈佢腳板
2) 唔好俾佢咁暖
3) 用毛巾浸凍滾水抹面
4) 餵奶時要安靜,因為bb好易分心
5) 唔好餵得太密
6) 先換片,等佢醒d 再餵

我bb之前都係咁,家下好左好多嚕~
我唔駛你入名校,唔駛你成積好好,唔駛你讀書好叻

我唔介意你考試考包尾、唔介意你又煙又酒

但如果你掂親黃賭毒,就算你俾人斬死我都唔會幫你一毫子

大宅

我個b黃, 之前都唔係好整得醒佢.......
不過我覺得除衫啦, 同埋r 背, 我覺得好work, 再唔係換片

複式洋房

第二個月會好好多,放心!

大宅

畀面勳章

我阿囡:
1) 彈佢腳板 (無效)
2) 唔好俾佢咁暖(佢已經著一件衫)
3) 用毛巾浸凍滾水抹面(我一向都用凍水抹面)
4) 餵奶時要安靜,因為bb好易分心(阿囡仲細, 所以暫時靜 OR 嘈都照食)
5) 唔好餵得太密(平均三個鐘一餐, 全人奶, 好快餓)
6) 先換片,等佢醒d 再餵(一向食到中段自換片)

最新方法:
用指甲掃眼睫毛, 好痕@_@ 你都試下等老公瞓咗掃下佢嗰啲, 即醒
(好變態)

大宅

我會R BB腳板底,佢自然會乖乖食埋佢~

首頁

尾頁

跳至