夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有一日我無無聊聊開左我男友fb入面睇,(唔好誤會我偷睇,係佢叫我得閒入去玩下遊戲。)佢fb入面有佢以前女朋友,咁我米去睇下佢d相,比我發現原來佢之前瞞住我去左EX既生日party,個EX將當晚既相全部放晒上fb,有幾張仲係你地兩個合照,我當時簡直呆左,個心好似跌左落地.....碎晒,向你發脾氣....我有錯嗎? 而你既藉口係唔想見到我嬲所以唔同我講,哼....廢話 難道我e+見到會唔嬲.......

侯爵府

比我都會唔開心,但我唔會向佢發脾氣,咁樣咪等佢下次有咩都收埋唔同你講囉﹗

大宅

你就係為左呢件事同男友分手?

唔知你指發脾氣係去到咩程度. 如果係我, 我都會嬲, 會唔采佢到佢氹番我為至, 跟住同佢講, 你怕我嬲.. 但呢個世界無永遠大話同秘密, 如果事後比我知, 我會比你坦白同我講更嬲, 我寧願你一早同我講, 我當然希望你唔好見咁多Ex, 如果係都要見, 就要帶埋我去. 如果你咁心平氣和同佢講佢都堅持要見Ex,咁就真係考慮下啦. 因為佢個Ex係佢心目中重要過你. 如果佢其實都say sorry同應承, 又唔使去分手咁嚴重

複式洋房

如果佢同ex真係有野, 就唔會叫你玩佢fb啦
但你咁樣一鬧, 會唔會無野變到好似有野咁??

你可唔可以咁諗, 佢地都分得手, 好就唔會分手啦; 仲要依家同緊你一齊, 咁即係你好過佢ex, 但你一鬧, 乜好都鬧走晒....

**待得天晴花已老,不如攜手雨中看**

男爵府

樓主嬲係無錯o家!

男爵府

嬲係好正常架,但小心日後佢好多野唔比你知。
比我就睇完仲會問," 咦!有得玩做乜唔預我呀!"
樓主可能覺我所言是假話,但係男人係咁架,越逼佢越怕你。Later 佢會覺你管住佢。

請記住,情猶在,那情可維持彼此,但唔係一生一世。
要有好的滋潤,才可恆久。 你要諗唔係點解佢瞞你,而係諗有乜方法佢會向你坦白。

方法有好多,最緊要你要對自己有信心。佢唔比你睇,當然怕你嬲啦,識怕你嬲,即係重緊你, 你想想,要留個男人,用嬲留得住,定用軟功留得住。

冷靜的,每個女人都一定唔鐘意自己男人同ex 有任何來往,我一樣,男友同前妻一定會見,但我一句都不會問。 因為對自己有自信,自問良家婦女,待他至親至愛,如果佢要負,唔係我錯,大把男人等住我愛。呢個係我一直抱住做人的態度。我唔會好似的港女咁,要佢的錢,我自己有能力,而且極自愛。

但有的野,既然阻不了,就不要管,反而佢會驚過妳 .

珍珠宮

唔係錯既...不過好似冇需要嬲囉!!!
雖然果個係EX...但係都已經過左去啦...依家咪即係朋友囉!!!
同埋又唔係只係佢地兩個單獨約會...BD PARTY其實都好正常呀!

大宅

如果你想佢以後講野你知, 你就要唔好嬲, 仲要俾佢覺得佢講俾你知你都會好大方唔嬲, 咁先唔會瞞住你

伯爵府

我想問, 咩時候發脾氣會係岩架?

控制下你d 脾氣, 先控制到你bf 架嘛.

翡翠宮

畀面勳章

其實比著我都嬲既 因為佢始終都係對自己唔坦白.
但講到尾 如果佢真係同個ex有野
就唔會叫你玩fb 比你見到喇..

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我會好嬲...但係我唔會係佢面前發嬲...因為即使你點係佢面前發嬲都無補如事~反而仲令佢唔鐘意同不滿...雖然個刻佢會say sorry...但長遠佢會更加咩都唔比你知~所以我會好平心靜氣咁話...乜你去過去EX個Birthday party咩??點解我唔知嘅??雖然未必之後佢都會話比你聽...但係比佢覺得你唔係好緊張佢~佢反而會仲緊張你...男人就係咁架喇~

最多最後同朋友訴苦~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

好難唔發脾氣囉(我本人),除非已經唔愛對方啫
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

回覆 lovelykitty 的帖子

我都好認同您的說法~
現在對您如何呀~
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

首頁

尾頁

跳至