爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

男仕們)))請問!!

請問你地係咪接受唔到老婆成日管住晒?
例如:問下你今日做過D咩..去過邊...之類!

伯爵府

Re: 男仕們)))請問!!

我諗呢個問題唔應該分老公定老婆,係人都唔鍾意比人管住架啦, 好似的仔女唔鍾意父母問長問短一樣, 重要每日返黎都問 ...你估審犯咩 ,係人都唔鍾意啦

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

agree!

當然, 講野要好聲好氣啦!
唔理邊個返左來, 屋企人好聲問下你去左邊, 係好正常一件事! 我返到屋企, 老公都會問下我同朋友去左邊度食飯啦, 有乜問題? 我以前出街, 事前都一定同媽咪講我會去邊啦, 我覺得係尊重媽咪, 唔係覺得佢管住晒喎.

做人有時睇野唔好咁負面啦! 人地唔問又話人地唔關心你, 問又話人地管住你, 其實你自己有無檢討過係自己待人處事唔夠成熟呀??

大眼肥妹 寫道:
我唔認同問老公或者問老婆做過d咩野或者去過邊度就代表想要管住對方,其實點解唔可以好簡單咁睇成關心對方既生活又或者可以從中增加雙方既溝通而要將它睇得咁負面呢?

禁止訪問

大宅

Agree with 莎莎莉莉!
我去邊事先都會講聲比老公知,我老公都一樣!
咁樣係互相尊重既一種!
何況又唔係去偷情鬼混,怕咩講比對方知?
I'm not a yogi,but a yogist!

大宅

落口供
系邊呀,做緊咩呀,同邊個一齊呀,
幾時番呀............................

勁煩呀

水晶宮

男男女女都唔鍾意比人日日問長問短架啦,真係好煩架.
:-( :-( :-(
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

伯爵府

莎莎莉莉 寫道:
agree!

當然, 講野要好聲好氣啦!
唔理邊個返左來, 屋企人好聲問下你去左邊, 係好正常一件事! 我返到屋企, 老公都會問下我同朋友去左邊度食飯啦, 有乜問題? 我以前出街, 事前都一定同媽咪講我會去邊啦, 我覺得係尊重媽咪, 唔係覺得佢管住晒喎.

做人有時睇野唔好咁負面啦! 人地唔問又話人地唔關心你, 問又話人地管住你, 其實你自己有無檢討過係自己待人處事唔夠成熟呀??

[quote]
大眼肥妹 寫道:
我唔認同問老公或者問老婆做過d咩野或者去過邊度就代表想要管住對方,其實點解唔可以好簡單咁睇成關心對方既生活又或者可以從中增加雙方既溝通而要將它睇得咁負面呢?
[/quote]

冇錯, 係結婚初期大家都覺得好sweet, 唔使對方問已經講哂今日去過邊, 做過乜野比對方知, 但如果日子耐左, 老公就會開始對老婆每日問相同既問題覺得煩厭, 所以呢的唔係單方面處事夠唔夠成熟既問題, 係雙方既問題, 我諗有問題發生雙方都要互相體諒對方

別墅

關心定囉嗦,
一線之隔.

表示關心,
無聲勝有聲.

伯爵府

頂爺 寫道:
關心定囉嗦,
一線之隔.

表示關心,
無聲勝有聲.

agree

複式洋房

我睇完d回覆我覺得自己好幸福.........
我唔會問老公去過邊做過咩...
但佢次次一番到黎就會話比我知..
就連反工有咩開心唔開心都會同我講
有陣時到我心情唔好我反而覺得...佢好煩

:-( :-( :-(
我會好好珍惜我老公...
[img align=left]http://www.ctpt.com.cn/pic/pic/xscj0044.gif[/img]

別墅

sonia,

嘩..!你真係幸福喇。仲嫌佢煩
到佢唔再想同你講
你就慘喇 !
其實可能我個人比較無安全感
我唔問佢.佢又唔會主動講...
我問過佢,佢話都係..咁過。無咩好講喎!

大宅

要問就要男人唔忙得閒先問
打電話問長問短最可怕

妳地又唔知男人身邊方唔方便講
又唔知系咪駕車途中
一個關心可能害佢終身

別墅

Long 寫道:
要問就要男人唔忙得閒先問
打電話問長問短最可怕