跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

胃口好差...咩都唔想食...好辛苦...>.<
見到一樣嘢食,明明平時好鍾意食...
宜家都會唔想食...

成日都作悶反胃..
明知要食多啲嘢,BB先會大...
但真係食唔落...就黎痴線...
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

男爵府

畀面勳章

回覆 StevenYo 的帖子

唔好唔開心...我都明白...
我今次第二胎啦, 第一胎就食唔到嘢同嘔....今次就食到但係不停咁嘔 (兩次都要入醫院吊鹽水,食止嘔藥)
我好明白你的心情, 總之想食乜都食囉.....無計, 有營養的我都食唔落....
唔好唔開心, 我都等緊嘔完之後做女皇的日子, 我估 (自己估) 應該三個月就好d, 我仲有3個星期左右咋!!!
頂住頂住!!

大宅

大家一齊加油呀~ 我好像有小小好轉了.
俾D時間身體適應~
不過現在的我......就變左好快眼訓....

複式洋房

時好時壞, 同埋淨係鍾意食JUNK FOOD!!! E.G. M記之類.........點算...........

大宅

我呢排胃口差咗...唔多想食嘢...成日頂住個胃..

我三星期前去探bb時, 都肥到三磅...
今天再去探bb時, 肥得一磅, 仲要係我之前食咗嘢至上去.....
幸好bb好爭氣...大咗好多...依家有31.2mm (3.12cm)

越唔開心越食唔到嘢...開心返d...諗到想食乜就食...
加油....

大宅

我而家咩都食唔倒, 食完轉頭就要嘔。中藥都食唔倒了, 因為會好快嘔番晒....

珍珠宮

StevenYo 發表於 11-4-2 16:28
胃口好差...咩都唔想食...好辛苦...>.<
見到一樣嘢食,明明平時好鍾意食...
宜家都會唔想食...

me too

日日都暈到想死....都唔知點好....食乜都冇味...

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

大宅

陪月勳章

唔止胃口差.........
就連心情都好差............
成日都唔知自己想點...............
好似成日都好悶............

今日中午都係好夾硬食左碗火腿通...
夜晚見到阿爸煮啲飯又唔吸引.....
明知蠟腸唔健康...都只係用蠟腸送左幾啖飯...
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

珍珠宮

食少少都好呀...
我發現如果唔食, 真係會嘔出黎

珍珠宮

勁多胃酸!!!!!

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

halololo0721 發表於 11-4-2 20:17
我最近都成日反胃~~~~
但其實好多時明明個肚打緊鼓~~~
我睇書建議如果反胃作嘔食唔到野就食d梳打餅...

我呢琴日開始放左D餅係床頭, 同埋餅在人在, 咁琴日除左刷牙嘔之外都冇嘔..
胃只係少少唔c服..but都ok..日頭食左4pcs 迷你pizza.., 食左提子...晚上仲食雞..食完仲覺得肚餓...之後再食乳酪~~

不過有時可以食到咁多野, 個人就會好神經咁諗, 個b係唔係有事...冇理由冇唔c服..

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

bonbonsuen 發表於 11-4-2 18:17
時好時壞, 同埋淨係鍾意食JUNK FOOD!!! E.G. M記之類.........點算...........

yeah~~我都係...仲要食完唔會反胃同嘔~~~

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

我唔知邊個post睇到有媽咪話,醫生教佢約2hrs食2塊餅
咁又唔會餓 (你知肚餓都會嘔架啦)
大家可以試下

男爵府

畀面勳章

梳打餅和美綠係我既良伴
有時會食吓提子, 奇異果和蘋果.

其他真係乜都食唔到
我有食止嘔藥, 但而家多數空肚嘔.

口淡淡, 無胃口, 兩個星期已經輕咗9磅

別墅

我就成日都想嘔,但嘔唔出囉,BB似乎鐘意食炸野,上次食蒸魚都想嘔,搞到我唔知點好

子爵府

kinnieyau 發表於 11-4-3 10:24
我就成日都想嘔,但嘔唔出囉,BB似乎鐘意食炸野,上次食蒸魚都想嘔,搞到我唔知點好 ...

haha...好似好多ma ma都有呢個問題...
因為我都係突然愛上炸野....仲有d冇營養既野食....

複式洋房

上次照閃閃時, 醫生話, BB會吸我地本身係身體裡面架營養,
所以食唔落野都唔使驚, 食得幾多得幾多!!!
係我成日食炸野, JUNK FOOD就唔嘔, 驚佢皮膚唔好.............

別墅

回覆 nicolatinlok 的帖子

係呀係呀,有晚仲要C6特登買豬紅,唔知點解超想食...雖然好冇益...

首頁

尾頁

跳至