家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

香港有無度身訂做枕頭架請問各位.......都唔知邊隻枕頭先岩自己.....已經比老公鼻軒纏擾....個枕頭又唔聽話...好痛苦....想試下 Tempur...又實在太貴$1600...唔岩咪死.....唉

瑪瑙宮

我之前買海馬 ok 喎, 唔使 $100. 佢有不同款色, 您買左邊款?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

花貓, 如情況持續, 就不是枕頭問題! 我曾經試過, 結果要看物理治療! 我的物理治療師叫我不要用枕頭 (我當時都買了很多貴枕頭去試), 用大毛巾(厚身), 大约4-5條(三接)一起, 當枕頭用! 一定要承托整個頸位! 成功的治療師會告訴你毛巾的數量和正確sleeping姿勢!!

大宅

回覆 yuen1818 的帖子

hi yuen, 請問你用左呢個方係咪改善左問題呀? 可唔可以pm我治療師資料呀..麻煩您

瑪瑙宮

重有, 未必係枕頭問題, 或者係床褥問題. 我張床褥好硬 (後悔揀左最硬), 我放一張墊上去, 又好 d.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 花貓 的帖子

already PM

伯爵府

I use neck roll to support my neck. very good.

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我用過好多款枕頭, Tempur感覺係最好, 寧願俾多d買一個好既訓幾年, 好過成日轉, 仲side $...

翡翠宮

樓主,你首先睇脊醫幫你lock番正.我脊醫都教我唔好用高身枕頭.所以我都係用好篇好篇cubsion做枕頭.你試吓啦.貴價及名牌未必係好!

首頁

尾頁

跳至