自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

有留意開我發言嘅會員,應該久不久見到我提及有親人有精神病,佢就係我妹妹!

佢高中時開始有思覺失調,十幾年來病情反覆,佢多次因為藥物副作用而偷偷減藥,又或過企上窗台話聽到神同佢講叫佢跳落街,嚇到我阿爸阿媽訓唔到覺,咁多年來入院長住都有4次,醫生都冇佢符。

近月佢唔肯打針,醫生又俾佢鬧到同意,我妹又唔俾我媽陪佢覆診,平時又收埋d藥唔俾我媽幫佢keep同派俾佢食,結果佢有冇食藥我地都唔知,次次提佢問佢就話食咗,點知咁就出事,佢開始思路混亂,朋友搵佢又唔理,又覺得有人毒害佢,認定所有d水有毒,佢一啖水都唔飲,就連我過去我媽度煮飯,佢都話我落毒害佢,又鬧我爸入佢房偷佢d嘢,激到我爸心臟病發咁滯都要忍佢。

上星期佢開始成日唔係屋企,話自己冇容身之所,係街到大把人,佢覺得安全。佢仲試過下午2點去到半夜3點幾都未返,打佢電話冇開機,我阿爸阿媽落街搵唔到佢。尋晚我地一家人出街食飯,佢食咗少少嘢就話走先,點知原來佢一直都冇返屋企,我媽怕我要照顧仔女唔想咁擔心而冇同我講,剛剛接到我媽電話,話佢而家係警局報我妹失蹤......

我而家真係好擔心,我希望佢識得返屋企,又或者有好心人發現佢精神狀況唔正常而報警送佢入院......

妳快d開番個電話! 快d返屋企! 我地個個都咁愛妳! 關心妳! 我對仔女仲等緊妳返來教佢地功課架! 妳仲收埋咗好多小禮物未獎勵佢地架!

多謝各位熱心幫助同關心! 我offline之後0係海心公園搵到佢,我媽同佢上咗白車入院喇! 我地終於可以鬆一口氣喇!

imkaren  無事就好喇  發表於 11-4-7 11:39
miffymiffy  搵返就好, 安樂晒 ~  發表於 11-4-7 11:20
Sallyb1a  太好啦太好啦太好啦....  發表於 11-4-7 10:50
muybien  無事就好 ~ 多D同醫生傾下以後可以點幫佢, 加油呀~  發表於 11-4-7 10:43
cyan_tang  太好喇!  發表於 11-4-7 10:38
kc_01k  搵倒就好, 妹妹一定知你地好愛佢, 只要控制好病情時, 佢會知道.  發表於 11-4-7 10:20
sasa0208  搵到就好喇  發表於 11-4-7 09:41
alicealice313  好彩無事啦,  發表於 11-4-7 00:15
小玲太太  無事就好喇, keep住食藥, 病情可以控制, 到時同普通人無咩分別架  發表於 11-4-7 00:04
agnes8  搵到就好啦...  發表於 11-4-6 23:40
alicemic  好囉!放下心頭大石! 最緊要平平安安!  發表於 11-4-6 23:33
kylie10  一切安康!  發表於 11-4-6 23:30
ancan  thanks god and bless for your family...  發表於 11-4-6 22:55
juicy媽  幸好搵番喇!  發表於 11-4-6 22:22
CINDYC  搵到就好啦!  發表於 11-4-6 22:01
vkk  搵返就好了  發表於 11-4-6 21:59
sonic04    發表於 11-4-6 21:04
小僕人  好囉..搵返了!  發表於 11-4-6 20:33
bktcc  搵到就好啦  發表於 11-4-6 20:20
amythepooh  感恩,終於找到他,召廚師你和你家人今晚好好休息吓。保重身體呀!  發表於 11-4-6 19:52
meverlaw  冇事啦冇事啦

冇事啦冇事啦!!!  發表於 11-4-6 19:27
w_y  祝福你妹妹平安回家!  發表於 11-4-6 19:13
JoJo  希望你妹妹快d 返屋企!  發表於 11-4-6 18:57
lalababe520  希望你妹妹平安返屋企啦  發表於 11-4-6 18:53
cicicat  祝您妹妹平安歸家,一家開心!!!  發表於 11-4-6 18:46
yinyeung_mami  希望你妹妹平安冇事回家.  發表於 11-4-6 18:35
karkar39  唔好太擔心,希望盡快找回  發表於 11-4-6 18:26
yee609  希望你妹妹快D平安回家  發表於 11-4-6 18:22
sarahcow  God Bless Her...  發表於 11-4-6 18:17
杉浦太陽  希望妳妹妹早點回家團聚!  發表於 11-4-6 18:13
CINDYC  希望版主妹妹快啲返屋企!  發表於 11-4-6 17:59
agnes8  希望你妹快d出現  發表於 11-4-6 17:46
shystc  召版主~你將D資料mark返係第一個post...等多D人睇到...人多好辦事  發表於 11-4-6 17:42
may0317  我琴日坐35a巴士番安蔭時見到有個黑色長髮前面齊陰令住粉紅色袋箸白色底綠色線既格仔衫既女仔向巴士自言自語獨自一個人坐..吾知果位會吾會係妹妹  發表於 11-4-6 17:26
mrsjimmy  希望你妹妹平安, 早日回家~  發表於 11-4-6 17:23
jui  願妳妹妹平安,,,,,  發表於 11-4-6 17:20
ricohui  希望你妹妹快d出現...  發表於 11-4-6 17:18
circleda  祝你妹妹平平安安  發表於 11-4-6 17:09
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

醒目開學勳章

PUSH

大宅

報左警都可以安心d既,,起碼咁多差人搵,,唔好太擔心,,希望佢快d番屋企~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔好擔心至,不如去佢平時行開既地方搵下先啦!

大宅

希望妳早日搵返佢!!!

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢係邊區出沒多呀?

衣著係點?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

召召,

唔好咁擔心住, 你妹妹會好快平平安安咁返屋企架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

樓主,希望你妹妹吉人天相,早日回家!

大宅

希望快d 返屋企~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

祝婉婷早日回家...

翡翠宮

畀面勳章

唔好咁擔心喇..
^^.. 希望你個妹妹返d返屋企喇.

公爵府

我都有個妹,做家姐既,細佬妹有事的確好担心,我好明白的!樓主!希望你妹妹快啲返屋企!
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

係呀,都報左警,警察應好快會搵返佢,唔好咁擔心。

介唔介意講多少少,外形特徵衣著,邊區出沒,等我地出街都可以幫你留意一下!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我朋友都試過家姐係咁

希望快d搵返妹妹,同快d好返,好多人愛佢架

伯爵府

Why don't you post her picture (padded with some featuers) and tell us where she likes going. We can help looking when we are all out.
BTW, her case is very typical and in fact...it's getting serious (sorry to be honest). She must take regualr medication and counselling to treat herslef well.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望快d 返屋企

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

push, 召版主, 希望你妹妹快d搵返你地!

首頁
12345...13

尾頁

跳至