跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩睇左佢地既WEBSITE
真係幾貴
一年二學期。 直係要 萬四SGD。 九萬蚊港紙。

我都唔係禁清楚。 係唔係平均讀國際學校都需要呢個數?

Tuition Fees
(Singapore Dollars per Semester)
The School Year has two Semesters
Kindergarten (Pre K) $7,000 per semester
(K1-K2) $10,000 per semester
Elementary School (Gr 1-5) $11,500 per semester
Middle School (Gr 6-8) $12,500 per semester
High School (Gr 9-12) $14,500 per semester

伯爵府

International school 收費係咁上下,間間都咁上下貴。但比起香港果d又話要債券又話唔知咩咁已經算平。

大宅

回覆 CLK-MB 的帖子

請問你Pre-K一班幾人呢?而家重有無位?囡囡返得開心嗎?謝謝!

伯爵府

Pre k 一班最多20人,有一個teacher +兩個teacher assistant. 我個女好開心呀!星期六日都話想返學。佢剛黎到新加坡時讀另一間,喊足兩個月!OFS 就一日都無喊過。
仲有無位我就唔清楚,因為有4班,其他班full 未我就唔知喇。不過你可以問下admission office..

大宅

回覆 CLK-MB 的帖子

嘩,有四班甘多,等我打去問下先,thank you very much!

伯爵府

佢地仲有分上、下晝同全日制班。但有無開下晝班我就唔知,大約一半既小朋友就係返全日既。

複式洋房

回覆:CLK-MB 的帖子

點解想讀國際學校?local school唔好嗎?

水晶宮

畀面勳章

回覆:請教國際學校

如果你子女是星藉 就入本地學校
如果不是 入國際學校會比較好

題外話 某日開車 在CTE serangoon 附近看見澳童學校 哇!超大一間

大宅

點解星藉就讀本地好?係咪因為non citizen 有quota?

水晶宮

畀面勳章

本地政府學校學術水平不比國際學校或直資私校等差 不要用香港的思維 這裡幼稚園不用interview 小學是按地區抽籤

伯爵府

讀international school 主要原因係我地唔係移民黎呢邊,講緊三幾年就要走,咁讀international school 既話,將來搬去邊個國家都易d 接軌。

大宅

新加坡學校間間都好大間的

CLK-MB 發表於 11-4-15 15:42

我女女今年8月讀PRE K, 報左OFS。。都係聽公司既同事介紹同埋想佢讀IB 課程, 所以揀呢間囉。 見佢學校夠 ...

首頁

尾頁

跳至