自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

昨天LUNCH時, 看見兩位相信是80後的小姐, 真是不得了, 他們早我一步到達食店排隊, 不到2分鐘有位先入座, 而我與2位同事等了大概10分鐘才等到位, 呀姐先執台, 兩位小姐2話不說想由2人台轉往4人台, 即是我們被安那張台, 呀姐好聲好氣對他們說要先安排排隊的人入坐, 你們才可以轉台, 他們唯有很不高興地坐回2人台, 過了幾分鐘, 他們前面那張4人台, 有人走了, 他們立即拿起自己的食物轉台, 因為尚有人排隊, 於是呀姐同他們講了同一番說話, 點知今次他們一定要轉台, 還好大聲鬧呀姐"你而家咩態度, 明明有位都唔比人坐, 呢間咁既野, 服務又差, d野又麻麻, 下次唔黎tim呀!" 呀姐都費是同佢地嘈, 剩係細聲說"你以為呢度係半島咩"

呢2位小姐最刻黑人增的地方就是不停大聲的重複那幾個說話, 係咁鬧, 由轉位開始到我們吃完重鬧緊, 他坐我們隔離, 嘈到我都差點吃唔落飯, 其實大聲真的代表有理嗎? 人地間铺得果十張台, 地方又窄, 食飯時間又多人, 唔係你話想點就點, 你2人坐了4人位, 難道叫我們3人分開坐就你嗎? 況且我們已等了很久, 請不要那麼自私啦, 無人欠你, 一開始不喜那座位便不要入坐, 人地打份工, 請不要隨便鬧人, 我好後悔當時無出聲, 飯後和同事講起, 大家都好奇想知他們有男友嗎? 如有, 如何頂得順呢?

子爵府

畀面勳章

最討厭呢D港女,之後有2位咪一樣要安排搭枱,畀我寧願坐二人枱好過。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大聲只代表佢地喉嚨冇事。但有公主病仲要係末期果隻

arnoldmami  Ha! Ha! 你咁叻既, 佢地喉嚨真係無事wor!  發表於 11-4-14 21:09

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

佢兩個係超級港女! 之後入來的人2位坐了他們之前的位置, 一位坐了他們隔離, 真替坐隔離那位人兄慘!

大宅

我都好驚講嘢大聲嘅人。
好似以前公司有啲同事,鍾意大大聲講電話,自己理虧時又鍾意大大聲同其他人講嘢。認為大聲就代表佢啱,其實佢係壯膽。

首頁

尾頁

跳至